Junjo Romantica

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Junjo Romantica (jap. 純情ロマンチカ, Junjō Romanchika, sr. „nevina romansa“) je manga serijal japanske crtačice Nakamure Šungiku (Nakamura Shungiku) i autorke Mijako Fudžisaki (Miyako Fujisaki). Manga je 2008 i 2015 godine adaptirana u anime seriju.

Djelo priča o ljubavi između tri muška para i time se ubraja u žanr yaoi, romantikakomedija.

Radnja[uredi | uredi kod]

Junjō Romantica[uredi | uredi kod]

Dječak Misaki Takahaši živi, nakon smrti svojih roditelja, sa svojim starijim bratom Takahirom Takahašiom. Zbog brige o Misakiju, Takahiro se odriče sopstvenog studija na vrlo uglednom Mitsuhaši Univerzitetu, zbog čega Misaki obavezno želi tu da studira. Da bi to postigao treba da se podučava kod Takahirovog ekscentričnog prijatelja Akihika Usamija. On je autor romana i pored toga, kako se tokom priče ispostavi, piše i gay romane. Zahvaljujući tim gay romanima Misaki otkriva Akihikovu ljubav prema Takarihu te se sam polako zaljubljuje u Akihika.

Junjō Egoist[uredi | uredi kod]

Hiroki Kamidžo, Akihikov prijatelj i Misakijev profesor književnosti, je već godinama zaljubljen u Akihika, koji o Hirokijovoj ljubavi ništa ne sumnja. Kada je Akihikov prijatelj Takahiro pronašao djevojku, Hiroki hvata priliku i spava sa Akihikom. Prilikom te noći on realizuje, da ga Akihiko nikada neće moći da voli kao Takahira. Dok zbog ljubavne boli plače u parku, susreće se sa Novakijom Kusamaom. Novaki želi da studira i moli Hirokija da ga podučava. Novaki se na prvi pogled zaljubljava u Hirokija i želi ga osvojiti. Pored svoje jake tvrdoglavosti, Hiroki se zaljubljuje u Novakija.

Junjō Terrorist[uredi | uredi kod]

Jo Mijagi, profesor književnosti na Mitsuhaši Univerzitetu, je Hirokijov nadređeni. Njegov bivši šurjak, osamnaestogodišnji Šinobu Takatsuki, se prije vrijemena vraća od jednogodišnje razmjene učenika iz Australije kada je čuo da su se Jo i njegova žena rastali. Šinobu je već tri godine bio zaljubljen u Joa prije nego što je znao da je Jo vjerenik njegove sestre. Jo Mijagi, koji prvobitno ne želi da ima posla sa Šinobuom, shvata njegova osjećanja kao teret. No vremenom sam primjećuje da je se Šinobu uspio ušuljati u njegovo srce. Pri tome čitatelj saznaje da je Jou u mladim godinama bio u istoj situaciji kao Šinobu, jer je bio zaljubljen u svoju profesorku.

Junjō Minimum[uredi | uredi kod]

U Junjō Minimum se autorka posvećuje Akihikovom i Hirokijovom djetinjstvu. Upoznali su se sa 10 godina kada se Akihiko iz Engleske vratio u Japan. Obojica, noseći teret svoje bogate porodice, dijele zajedničko skrivalište, gdje bi se izvukli iz naporne svakodnevnice. Tihi i usamljeni Akihiko bi vječito pisao priče i ohrabravao Hirokija kada bi ga uvrijedila visoka očekivanja njegove porodice. Igrom slučaja književni ljubitelj Hiroki pročita jednu od Akihikovih priča i time postaje prvi koji vidi Akihikov talenat. Već tada postaje Akihikov najveći ljubitelj što se i u budućnosti ne mijenja.

Koncepcija[uredi | uredi kod]

Ukupna priča se sastoji iz tri perspektive: Misakijove, Hirokijove i Joove. Radnje je djelimično povezana kroz vezu između Akihika i Hirokija, kao i Hirokijevu vezu sa Joom. Svaki par ima svoja odvojena poglavlja pod nazivima: Junjō Romantica (nevina romansa/romansa nevinih srca), Junjō Egoist (nevini egoisti / egoisti nevinog srca) i Junjō Terrorist (nevini teroristi / teroristi nevinog srca).

Mangaka rado koristi deformirane crteže kao izraz burnih osjećanja i razna grafička preuveličavanja.


Manga[uredi | uredi kod]

Pojedinačna poglavlja mange u Japanu od 2002. bivaju objavljivana u novinama Asuka CielCiel Très Très. Izdavačka kuća Kadokawa Shoten ta poglavlja takođe izdaje kao posebnu knjigu (Tankōbon). Do sada su izdana 22 toma (stanje: 30.12.2017.). Manga je ostvarila komercijalni uspjeh, jer su tomovi prodani 2,5 miliona puta. 2008 je u Japanu objavljena knjiga crteža/Artbook pod naslovom Junjō Romantica Illustration Collection.

Blu izdaje Junjo Romantica od 2006. prevedenu na engleski u SAD-u, Kazé na francuski. Izdavaka kuća Carlsen Comics od januara 2007. izdaje mangu u Njemačkoj sa trenutno 18 prevedenih tomova (stanje: maj 2016). Njemačka prvoditeljica je Alexandra Klepper.

Anime[uredi | uredi kod]

Godine 2008. Studio Deen izdaje anime serijal oslonjen na mangu, gdje Chiaki Kon vodi režiju. Dizajn karaktera potiče od Yōko Kikuchi, umjetnički direktor je Junko Shimizu. Prvih 12 epizoda serije su emitirane od 10. aprila do 26. juna 2008 na japanskim programima Fukui TV, TV Saitama, Nara TV, TV Hokkaidō, Chiba TV nakon ponoći, kao i sa odstupanjima na KBS Kyoto, Shin’etsu Hōsō, Gifu Hōsō, TV Kanagawa, Gunma TV, Tokyo MX, Mie TV, TVQ Kyūshū i Kumamoto Hōsō. Druga sezona sa takođe 12 epizoda je prvi put emitirana u oktobru 2008 u Japanu na TV Kanagawa i Gifu Hōsō. Kod druge sezone je, pored Junko Shimizu, Jun’ichi Higashi bio takođe umjetnički direktor.

2015 je sa istom ekipom proizvedena treća sezona (12 epizoda). Nove epizode su emitovane od 10. jula do 25. septembra 2015. na Tokyo MX i Sun Television nakon ponoći, kao i sa odstupanjima na AT-X, TV Kanagawa, Chiba TV, TV Saitama, Gifu Hōsō, BS11, Mie TV i TVQ Kyūshū.

Sa 16. tomom, koji je izdat decembra 2016, priložen je kratak film (Original Video Animation) pod naslovom Junjō Romantika 16. Nastala je takođe pod režijom Chiakia Kona i po scenariji mangake Šungiku Nakamure.

Davaoci glasa[uredi | uredi kod]

Uloge japanski glas (Seiyū)
Misaki Takahashi Takahiro Sakurai
Akihiko Usami Hikaru Hanada
Hiroki Kamijō Kentarō Itō
Nowaki Kusama Nobutoshi Canna
Yō Miyagi Kazuhiko Inoue
Shinobu Takatsuki Daisuke Kishio

Muzika[uredi | uredi kod]

Uvodna muziku Kimi = Hana und Shōdō (衝動) izvela je grupa Pigstar i završnu muziku Baby Romantica grupa SCRIPT. Muziku u drugoj sezoni Aioi (相生-アイオイ-) izvela je grupa Juned. U trećoj sezoni uvodnu muziku Innocent Graffiti izvela je grupa Fo'xTail, a završnu Owaranai Sora (変わらない空) grupa Luck Life.

Weblinks[uredi | uredi kod]