Julianna Margulies

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Julianna Margulies

Margulies na premijeri filma City Island 2009.
Biografske informacije
Rođenje Julianna Luisa Margulies
8. jun 1966. (1966-06-08) (dob: 53)
Spring Valley, SAD
Supružnik Keith Lieberthal (2007–; 1 dijete)

Julianna Luisa Margulies (8.6. 1966.-) je Emmyjem nagrađena američka glumica najpoznatija po ulozi bolničarke Carol Hathaway u NBC-ovoj medicinskoj seriji ER kao i Alicije Florick u TV-seriji The Good Wife.

Biografija[uredi - уреди | uredi izvor]

Julianna Margulies se rodila u porodici židovskog porijekla kao najmlađa od tri kćeri pisca Paula Marguliesa i balerine Francesce Marguelies. Djetinjstvo je provela u New Yorku, Francuskoj i Engleskoj.

Diplomirala je na Sarah Lawrence Collegeu, gdje je sudjelovala u kazališnim predstavama. Potom je u New Yorku studirala glumu, a filmski debi imala 1991. godine kao prostitutka u filmu Out for Justice.

Godine 1994. je angažirana za uloge Carole Hathaway u pilot-epizodi TV-serije ER. Producenti su ispočetka namjeravali njen lik likvidirati, odnosno ona je trebala počiniti samoubistvo zbog propale veze s razvratnim liječnikom Dougom Rossom. No, Carole Hathaway je umjesto toga samoubistvo samo neuspjesno pokušala, te postala stalan lik serije u sljedećih šest sezona. Svih šest sezona je Margulies bila nominirana za Emmy, a osvojila ga jednom.

Nakon izlaska iz serije je slijedilo nekoliko manjih filmskih angažmana, da bi od 2009. nastupala u TV-seriji The Good Wife, za koju je dobila niz prestižnih nagrada.

10.11. 2007. Julianna Margulies se udala za Keitha Libertala, a 17.1. 2008. mu rodila sina Kierana Lindsaya.

Eksterni linkovi[uredi - уреди | uredi izvor]