Jonathan Davis

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Jonathan Davis
Generalne informacije
Alias JD
Ime Jonathan Houseman Davis
Rođenje 18. siječnja 1971.
Bakersfield
Mjesto Los Angeles
Zanimanje glazbenik
Žanr(ovi) nu metal , alternativni metal
Instrument(i) vokal
Aktivni period 1989.-danas
Diskografska kuća Epic/Immortal
Službene stranice
Službene stranice Korna

Džonatan Hausman Dejvis (en. Jonathan Houseman Davis), rođen 18. januara 1970 u Bejkersfildu, Kalifornija, SAD, je glavni vokalista u multiplatinumskom nu metal bendu Korn. Iako je vokalista, on ponekad svira i bubnjeve i, što najcesce je moguće čuti u pesmama, gajde što opisuje Dejvisovo poreklo.

Odrasto je u gradu Bejkersfild, gde su ga podizali njegov otac i njegova maćeha. Kao dete, Džon je imao mnogo trauma. U nekim pesmama lako se može prepoznati sta se stvarno događalo, gde on kroz surove lirike opisuje svoj gnev, pa čak se i direktno obraća nekoj osobi. Takve pesme su Daddy, Kill You i druge. Džon je kao mali imao astmu i to ga je u petoj godini odvelo u bolnicu sa skoro fatalnim posledicama.

Dejvis je bio poslednji koji se pridružio bendu. Gitaristi Džejms Šafer (en. James Shaffer) ili kako su ga zvali Manki (en. Munky) i Brajan Velč (en. Brian „Head“ Welch) su jedne večeri uočili Džonatana kako peva u svojoj grupi SexArt i odmah ga pozvali da im se pridruži. Tako je osnovan Korn.

Diskografija[uredi | uredi kod]

Korn[uredi | uredi kod]

Solo albumi[uredi | uredi kod]