Jens Weissflog

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Jens Weissflog
Rođenje21. 6. 1964. (1964-06-21) (dob: 59)

Jens Wiessflog (Erlabrun, 21. 6. 1964. - ) je nemački skijaški skakač. Četvrti je na listi večitih skijaških skakača iza Nikenena, Mališa i Ahonena. Po profesiji je električar oženjen suprugom Nikol, i vlasnik hotela. Voli tenis i golf a komentariše i ski skokove na ZDF-u.

Poznat je po nadimku "buva"...zbog svoje lagane građe i fine konstitucije. Počeo je da trenira relativno kasno negde u 13 godini a osvojio je prvo takmičenje dve godine kasnije u Švarcenbergu. Prvo pojavljivanje u svetskom kupu zabeležio je sa šesnaest godina 1980. na takmičenju u Oberstdorfu i Garmišu.

Ubrzo počinju da stižu i uspesi i to na velikim takmičenjima. Pobeda i zlatna medalja na normal hilu 90 m skoj skakaonici u Sarajevu. Iste godine osvojio jei Svetski kup kao i Turneju četiri skakaonice i to ponovio 1985,1991,kao 1996 i tako sa četiri pobede bio dugo na prvom mestu sve do 2008. kada ga je nadmašio veliki Jane Ahonen.

On je bio upravo u eri slavnog Nikenena skakač koji je prešao sa jednog stila, paralelnog Dešan na V Boklev stil.

Karijeru je završio 1996. godine a Ahonen je rekao da je on bio njegov najveći idol i da mu je najveća čast bilo što je skakao s njim. Bio je pozvan kao specijalni gost na Ahonenovom oproštaju.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]

Nagrade
Prethodi:
Istočna Njemačka Uwe Hohn
Istočnonjemački sportaš godine
1985
Slijedi:
Istočna Njemačka Olaf Ludwig
Prethodi:
Marja-Liisa Kirvesniemi
Holmenkollen medalja
zajedno s Vegard Ulvangom, Trond Einar Eldenom i Ernstom Vettorijem

1991
Slijedi:
Yelena Välbe