La traición (Telemundo)

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice Izdaja (telenovela))
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
La Traición
RežijaSantiago Vargas
Agustín Restrepo
NastupajuMario Cimarro
Danna García
Rossana Fernández Maldonado
Harry Geithner
Michelle Vieth
Zemlja porijekla Sjedinjene Države
Broj epizoda106
Produkcija
Producent(i)Hugo León Ferrer
Emitiranje
Originalni kanalTelemundo
Originalno prikazivanje29. 1. 2008. – 28. 6. 2008.

La traición je kolumbijsko-američka telenovela produkcijske kuće Telemundo, snimana tokom 2008. godine. Temelji se na romanu El Caballero de Rauzán, koga je 1887. izdao kolumbijski književnik Felipe Peres (Felipe Pérez), a koji je adaptiran 1976. kao telenovela El caballero de Rauzán i 2000. kao Rauzán (u Srbiji emitovana pod naslovom "Povratak u život").

U Srbijise tokom 2009. emitovala na Televiziji Pink pod naslovom Izdaja.

Sinopsis[uredi | uredi kod]

Ova priča se odvija krajem 1800. godine, u vremenu uramljenom lažnim moralima i izgledima, kada su se od drugih pristrasno skrivale tajne, a mnoge stvari radile krišom.

Ugo de Medina je atraktivan, kulturan i obrazovan čovek, ozbiljnog pogleda, dubokog glasa i veoma siguran u samog sebe. Uspešan je kako sa poslom, tako i sa ženama. Čini se da je neizlečiv zavodnik koji zavodi žene kako bi ih ostavljao čim mu dosade. Njegov život je želja svih muškaraca iz okruženja, pa čak i njegovog brata blizanca Alsidesa, koji nema uspeha, a ni bogatstva kakvo Ugo ima. On pred drugima krije svoju lošu stranu, zavidan je i ambiciozan, spreman je na sve kako bi se bar u nečemu pokazao vrednijim od svog brata.

Ugov život se drastično menja kada upozna Soledad de Obregon, mladu i lepu ženu, čvrstog karaktera i smelog ponašanja za to vreme. Ona je žena koja se ne predaje ni pred kim, za nju je na prvom mestu prava ljubav i obaveza prema voljenoj osobi. Ugo se u nju bezuslovno zaljubljuje, njegova osećanja su toliko jaka da je spreman da joj otkrije svoju najveću tajnu koju je podelio samo sa svojim vernim slugom Borisom. Otkriva joj da pati od katalepsije, bolesti koja ga u trenutku napada načini kao mrtvim, bolesti zahvaljujući kojoj je njegov otac umro pod najtežim okolnostima - živ sahranjen.

Soledad i Ugo proživljavaju raskošnu i lepu ljubavnu priču, no moraće se boriti protiv svega i svačega kako bi je održali. Soledadini roditelji se opiru njihovoj vezi, za svoju ćerku si odabrali drugog čoveka - Alsidesa, Ugovog brata koji želi Soledad kraj sebe.

Dok pripremaju svoje venčanje, Soledad saznaje da je trudna, no odlučuje da tu vest podeli sa ostalima nakon obavljanja venčanja. Međutim, ceremonija biva otkazana jer Ugo dobija napad katalepsije izazvan od strane Alsidesa, i za vreme Borisovog odsustva svi su uvereni da je mrtav te ga živog sahranjuju.

Nakon Hugove navodne smrti, Soledad pada u tešku depresiju. Alsides koristi priliku i nudi se njenim roditeljima da je oženi kako bi porodica izbegla sram koji bi prouzrokovalo vanbračno dete. Soledad je primorana na brak u kome proživljava teške trenutke.

Međutim, Ugo nije umro, spašen je od strane supružnika Burke, dvoje takozvanih lešinara koji preživljavaju život baveći se krađom leševa za potrebe istraživačkih eksperimenata misterijoznog Doktora Maksa.

Uga pogađa saznanje da se žena koja mu se zaklinjala na večnu ljubav udala za drugoga ubrzo nakog prograšenja njegove smrti. Obuzima ga bes i odlučuje se osvetiti i njoj i svima koji su bili uzrok te velike izdaje.

Uloge[uredi | uredi kod]

Glumac: Uloga:
Dana Garsija Soledad de Obregon, glavna junakinja
Mario Simaro Ugo de Medina, glavni junak / Alsides de Medina, Ugov brat blizanac, glavni negativac
Hari Gejtner Fransisko Pako Pakito, negativac
Virna Flores Eloisa Renan, negativac
Monika Franko Rebeka Montenegro, negativac
Sesar Mora Giljermo Burke
Viktorija Gongora Elena Burke
Rosana Fernandez Maldonado Beatriz de Linares, negativac
Luz Estelja Luengas Ester de Obregon
Herman Rohas Lukas de Obregon
Flavio Peniče Boris
Ismael de la Rosa Danijel Van Širak
Mišel Viet Mišel
Natalia Giraldo Antonija
Indira Serano Ursula
Lilijana Zalazar Marina, Borisova supruga, negativac
Serhio Gonzalez Doktor Maks, opsednuti naučnik, negativac
Tiberio Kruz Herkules, negativac, postaje dobar nakon što se zaljubi u Margot
Salvador del Solar Arturo de Linares, negativac
Paulo Kevedo Vladimir

Eksterni linkovi[uredi | uredi kod]