The Edge (film)

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice Ivica (film))
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
The Edge
PrijevodNa rubu divljnine
RežijaLee Tamahori
ProdukcijaArt Linson
ScenarioDavid Mamet
UlogeAnthony Hopkins
Alec Baldwin
Harold Perrineau
Elle Macpherson
L. Q. Jones
Bart the Bear
MuzikaJerry Goldsmith
Premijera26. 9. 1997 (1997-09-26)
Jezikengleski
Trajanje117 min.
Država Sjedinjene Američke Države
Kompanija
StudioArt Linson Productions
Distributer20th Century Fox
Zarada$43,312,294[1]
Tehnička ekipa
FotografijaDonald McAlpine
MontažaNeil Travis
The Edge na Internet Movie Database

The Edge (sh. Na rubu divljine ili Ivica) jeste američki dramski film o preživljavanju, snimljen 1997. Režirao ga je Lee Tamahori, a glavne uloge tumače Anthony Hopkins i Alec Baldwin. Kao opasni grizli pojavljuje se i "Bart the Bear", trenirani medved kodijak, koji se pojavljuvao i u drugim holivudskim filmovima i kojem je ovo bilo jedan od poslednjih nastupa na filmu.

Scenario za film napisao je David Mamet. Uprkos neuobičajenoj lokalizaciji radnje, film ima mnogo toga zajedničkoga s temama karakterističnim i za druga Mametova ostvarenja, kao što su razvitak snažne povezanosti između muških likova, "mačističko" ponašanje i razigrana iznenađenja.

Film se putem akcije i složenih dijaloga bavi instinktom za prežljivljavanje kod dvojice muškaraca, onako kako on dolazi do izražaja međusobnim nadmetanjem i nadmetanjem s okruženjem.

Jedan od njih dvojice je intelektualac milijarder (glumi ga Anthony Hopkins), a drugi je naprasiti modni fotograf (Alec Baldwin). Skrivene napetosti među njima izlaze na videlo kad se upuste u očajničku borbu za život nakon pada njihovog aviona u nepristupačnoj divljini Aljaske. Kad ih napadne divlji medved, moraju se udružiti da bi preživeli. The Edge donosi jedinstveno tkanje naporne pustolovine i akcije čovek-protiv-prirode, u kombinaciji s preispitivanjem prirode povjerenja, paranoje i osobnosti.

Reference[uredi | uredi kod]

Eksterni linkovi[uredi | uredi kod]