Ivan Pernar (hrvatski političar)

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
(Preusmjereno sa Ivan Pernar (aktivist))
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Ivan Pernar
član Hrvatskog sabora za VI. izbornu jedinicu
Preuzeo dužnost
14. oktobar 2016
Lični detalji
Rođenje 14. oktobar 1985. (1985-10-14) (dob: 35)
Zagreb, SR Hrvatska, SFRJ
(danas Hrvatska)
Politička stranka nezavisni
Živi zid (2011-2019)
Djeca Mathis

Ivan Pernar (Zagreb, 14. listopada 1985.), hrvatski aktivist, osnivač Živog zida, političar i saborski zastupnik u 9. sazivu Hrvatskog sabora. Poznat po tome što je u veljači 2011. preko Facebooka[1] organizirao i vodio demonstracije ispred sjedišta hrvatske Vlade sa ciljem da iznudi ostavku premijerke Jadranke Kosor. Demonstracije su dobile masovno obilježje, a Pernar dosad zbog remećenja javnog reda i mira bio uhapšen nekoliko puta. Nakon završetka demonstracija je u lipnju 2011. osnovao libertarijansku političku stranku pod nazivom Savez za promjene. Odnedavno se nalazi u vodstvu stranke Živi zid. Kao njen kandidat je na izborima 2016. godine izabran u Hrvatski sabor. Kada je nakon izbora za Europski parlament došlo do raskola na vrhu stranke, razišao se sa njenim vođom Ivanom Viliborom Sinčićem i napustio stranku.

Autor je dvaju knjiga o monetarnoj politici "Kako je nastao novac" i "Mehanika novca" u kojima objašnjava koncept 'novca kao duga' i uzroke ekonomske krize u Hrvatskoj i svijetu.

Ivan Pernar je u dalekom srodstvu sa Ivanom Pernarom, istoimenim hrvatskim političarom i poslanikom HSS koji je godine 1928. bio ranjen prilikom atentata u Narodnoj Skupštini Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca.

Publikacije[uredi - уреди | uredi izvor]

Izvori[uredi - уреди | uredi izvor]

Vanjske veze[uredi - уреди | uredi izvor]