Imperijalni vođa

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice Imperijalni Vođa)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Imperijalni Vođa
lik iz Battlestar Galactica
Tumač/ica ulogeDick Durock (tijelo),
Patrick Macnee (glas)
Informacije
VrstaSajlonac
TitulaVođa
Rođenje
Smrt

Imperijalni Vođa (engl. Imperious Leader) je izmišljeni lik sajlonskog vođe u originalnoj verziji TV-serije Battlestar Galactica, a kome je glas posuđivao Patrick MacNee.

U seriji nikada nije prikazan izbliza, a što je posljedica toga što producent Glen A. Larson nije bio zadovoljan snimljenim materijalom za pilot-film Saga of a Star World, gdje je lik Imperijalnog Vođe glumio kaskader Dick Durock. Sa druge strane je kompanija Mattel izradila lutke sa njegovim likom. One, kao i novelizacija, sugeriraju stvorenje nalik na reptilsku rasu koja je bila originalno stvorila Sajlonce, mada je Imperijalni Vođa u potpunosti mehaničko biće. Novelizacija također navodi kako Imperijalni Vođa sadrži tri različita mozga, čiji je zadatak da raziličitim tipovima razmišljanja donose najbolje moguće odluke. U slučaju smrti Imperijalnog Vođe, bira se novi iz redova Serije IL (kojoj pripadaju u seriji prikazani "komandni" Sajlonci Lucifer i Specter.

Imperijalni Vođa nije imao svog ekvivalenta u redizajniranoj seriji; najbliže tome je tajanstveni Bog koga štuju Sajlonci, odnosno modeli Broj Jedan koji preuzimaju komandne funkcije u sajlonskom svijetu.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]