Igor Karkaroff

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Igor Karkaroff
Lik iz serijala Harry Potter
Debi Goblet of Fire
Odlazak Half-Blood Prince
Autor J. K. Rowling
Portratirao/la Predrag Bjelac
Detalji
Vrsta čovjek
Spol muškarac
Smrt 1996.
Zanimanje Ravnatelj Durmstranga (bivši)
Ostale informacije
VjernostSmrtonoše (ranije)

Igor Karkaroff (ćirilica: Игорь Каркаров) je fiktivni lik iz knjiga J. K. Rowling. On je ravnatelj Durmstranga, istočnoeuropske škole u kojoj se podučava magija.

Karkaroff je bivši smrtonoša. Zarobljen je od strane aurora Alastora "Divljookog" Moodya nakon pada Lorda Voldemorta. On je odgovoran za Moodyev gubitak krajnjeg ruba nosa, dok je Moody odgovoran za njegovo zarobljenje u Azkabanu.

Kasnije ga je Ministarstvo magije oslobodilo kazne u zamenu s imenima smrtonoša. Neka su se imena pokazala beskorisnima (zarobljeni ili mrtvi), no zamenio je informacije za slobodu. Karkaroff je postao ravnatelj Drumstranga. Govorilo se da su prave mračne sile bile učene tamo, a ne samo odbrana protiv njih. Durmstrang je takođe bio samo za čistokrvne veštice i čarobnjake. Ne zna se koliki je bio Karkaroffov uticaj na to. Imao je jako veliku sklonost prema Viktoru Krumu.

U 4. knjizi obnovljen je Tromagijski turnir na kojem su uz Hogwarts sudelovali i Durmstrang i Beauxbatons. Kao ravnatelj Karkaroff je bio i sudija. No zbog izabiranja 4. takmičara iz Hogwartsa pretio je odustajanjem od takmičenja. Tokom godine sreo se s bivšim smrtonošom Severusom Snapeom s kojim je obavio nekoliko razgovora o prošlosti. Na kraju turnira Karkaroff je pobegao i pokušao se sakriti jer je čuo za Voldemortov povratak. Viktor Krum je rekao da on nije upravljao brodom koji je bio u jezeru, nego učenici.

Nakon povratka Voldemort je tražio Karkaroffovu smrt zbog kukavičluka. U 6. knjizi pronađen je mrtav u baraci iznad koje je lebdio tamni znamen (čarolija morsmordre) što ukazuje na to da su ga ubili smrtonoše. Arthur Weasley smatrao je impresivnim kako je uspio preživjeti godinu dana nakon napuštanja Voldemorta.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]