I Love You Phillip Morris

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
I Love You Phillip Morris
ŽanrDramedija
RežijaGlenn Ficarra
John Requa
ProdukcijaAndrew Lazar
Far Shariat
ScenarioGlenn Ficarra
John Requa
Steve McVicker (roman)
UlogeJim Carrey
Ewan McGregor
Leslie Mann
Rodrigo Santoro
MuzikaNick Urata
Premijera2009.
Jezikengleski jezik
Trajanje100 min.
DržavaSjedinjene Američke Države
Kompanija
DistributerConsolidated Pictures Group
I Love You Phillip Morris na Internet Movie Database

I Love You Phillip Morris je komedija/drama iz 2009. godine zasnovana na životu prevaranta koji je nekoliko puta bežao iz zatvora, Stevena Jay Russella. Dok je boravio u zatvoru, Russell se zaljubljuje u Phillipa Morrisa, sa kojim započinje vezu. Nakon Morrisovog izlaska na slobodu, Russell beži četiri puta iz zatvora, kako bi bio sa Morrisom. Film je nastao na osnovu romana I Love You Phillip Morris: A True Story of Life, Love, and Prison Breaks pisca Steva McVickera.

Radnja[uredi | uredi kod]

Russel (Jim Carrey) se nalazi na samrti i priseća se događaja iz života koji su ga doveli do situacije u kojoj se nalazi. Prisećanje počinje iz ranog detinjstva, kada mu roditelji saopštavaju da je usvojen. Zatim se prikazuje kako je srećno oženjeni policajac, koji svira orgulje u crkvi, moli se svake večeri sa svojom ženom (Leslie Mann) i provodi svoje slobodno vreme u potrazi za svojom biološkom majkom. Međutim, nakon teške saobraćajne nesreće Russell napušta svoju ženu i dete i rešava da živi svoj pravi identitet. Seli se u Miami, nalazi momka (Rodrigo Santoro) i počinje da živi na visokoj nozi. Ubrzo shvata da je luksuzan život skup i počinje da se bavi prevarama kako bi ga mogao priuštiti. Kada je konačno uhvaćen u prevarama, Russell odlazi u zatvor gde sreće Phillipa Morrisa (Ewan McGregor) i momentalno se zaljubljuje u njega. Od tog trenutka počinje ljubavna priča iskomplikovana preprekama zatvorskog života i Russellovim prevarama. Nakon niza prevara pomoću kojih napušta zatvor (nekoliko puta) i pokušava da obezbedi normalan (luksuzan) život za Phillipa i sebe, vrhunac je njegovo simuliranje AIDS-a i falsifikovanje sopstvene umrlice.

Produkcija[uredi | uredi kod]

Nakon teškoća da se pronađe distributer za SAD, verovatno zbog jakog gej seksualnog sadržaja, film je ponovo montiran.[1]

Prikazivanje[uredi | uredi kod]

Film je počeo sa prikazivanjem u Evropi i Tajvanu između februara i aprila, 2010.

Kritike[uredi | uredi kod]

Damon Wise je za The Times dao četiri od pet zvezdica dajući pohvale za Carreyevu glumu. Xan Brooks za The Guardian je takođe napisao pozitivnu kritiku, opisujući film kao "brz, duhovit i prilično smeo." [2]

Reference[uredi | uredi kod]

  1. Toby McDonald (15.3.2009.). „McGregor gay film too risque for cinema”. Times Online. Pristupljeno 3.5.2010. 
  2. Brooks, Xan (19.2.2010.). „I Love You Phillip Morris: 'Fast, funny and rather daring'”. The Guardian. Pristupljeno 2.5.2010. 

Vanjske veze[uredi | uredi kod]