IONISx

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

IONISx je neprofitabilna obrazovna organizacija koja nudi veliki broj onlajn kurseva MOOCS. Osnivači ove organizacije su predsjednici Marc Sellam i Fabrice Bardèche sa IONIS Education Group[1]. IONISx sarađuje sa mnogo univerziteta kako bi obezbedila onlajn kurseve. Kursevi koji se mogu pohađati su iz oblasti fizike, elektrotehnike, hemije,medicine, biologije, sociologije, matematike, informatike, ekonomije itd.

Kursevi[uredi | uredi kod]

Kursevi širokog spektra koji se protežu od humanističkih nauka, medicine, biologije, sociologije, matematike, ekonomije i, informatike i drugih oblasti traju od nekoliko nedelja do nekoliko meseci, i koncipirani su na principu interaktivnog online učenja gde kompletan nastavni materijal i podršku eminentnih predavača polaznici dobijaju besplatno. Na kraju svakog modula polaže se test i dobija sertifikat o savladanom programu. Ovaj tip seminarskih studija nije deo standardnog obrazovanja, i polaznici taj kredit ne mogu koristiti kao zamenu za predmete koje slušaju na matičnim fakultetima ako su studenti, ali je znanje koje dobijaju dragoceno.

Šta čini ove kurseve toliko različitim?[uredi | uredi kod]

Online kursevi su dostupni već duže vreme. Razlikuje ih činjenica da je ovo pravo iskustvo kursa. Počinje određenog dana, i studenti gledaju video snimke na nedeljnoj bazi i rade domaće zadatke. Ovo su pravi domaći zadaci za pravu ocenu, sa pravim rokom. Na kraju kursa, studenti dobijaju sertifikat. Oni mogu da predstave taj sertifikat svojem poslodavcu i time dobiju bolji posao.

Samoobrazovanje[uredi | uredi kod]

Samoobrazovanje je poseban vid obrazovanja koji se ostvaruje spostvenim naporom i po pravilu bez neposredne pomoći drugih ljudi.U 21.veku uz neverovatno razvijene tehnologije, klasično obrazovanje sve više i više gubi svoj smisao u onom obliku kako je funkcionisalo pre 30 i više godina. Naime, zahvaljujući pristupu svim mogućim informacijama i literaturi, danas su učenici i studenti u mogućnosti da bez problema znaju i saznaju više i od njihovih profesora. Danas svako ima mogućnost da uči više, brže i bolje.Stranice poput Coursere nam nude besplatnu literaturu ali i omogućavaju da slušamo i gledamo neke od najboljih profesora i predavača na svetu, sve to besplatno i u kućnoj atmosferi.

Obrazovni uticaj[uredi | uredi kod]

Svako ko ima pristup Internetu ima mogućnost da dobije visoko obrazovanje, dok je učenje sa sebi odgovarajućim tempom. Čak i u lokalnim institucijama, koje nemaju elitne profesore, studenti mogu da se rukovode i motivišu resursima koje obezbeđuje IONISx.

Partneri[uredi | uredi kod]

IONISx je počela da radi 2013 sa Institut polytechnique des sciences avancées, EPITA, EPITECH, Sup'Biotech, E-arstup, ETNA[2].

Reference[uredi | uredi kod]

Spoljasnje veze[uredi | uredi kod]