Hrvatski vaterpolski klub Dinamo

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Hrvatski vaterpolski klub Dinamo osnovan je u studenom 2005. godine u Zagrebu.

Povijest[uredi | uredi kod]

Skupipna velikih zaljubljenika u vaterpolo osnovali su klub sa namjerom širenja vaterpolo baze u Zagrebu. Klub je započeo sa okupljanjem vaterpolista svih uzrasta. U vrlo kratkom razdoblju klub je postao član Hrvatskog Vaterpolskog Saveza te se predstavio u prvim nastupima u ljeto 2006. godine. Mlađe selekcije (Limači i Mlađi juniori) su prve nastupe imale u jesen 2006.

Sezona 2006.[uredi | uredi kod]

U sezoni 2006., klub je nastupio po prvi put u seniorskoj III. Hrvatskoj Vaterpolskoj Ligi. Za klub nastupaju poznata imena iz zagrebačkog vaterpola: Hrvoje Šintić, Šimun Cimerman, Trpimir Jakovac, Jasen Padovan, Marko Pintarić, Dalibor Subota itd. Osvojeno treće mjesto u prvoj sezoni natjecanja kluba,osigurava nastup u II. hrvatskoj vaterpolskoj ligi.

Sezona 2007.[uredi | uredi kod]

U sezoni 2007. , seniori nastupaju u II. Hrvatskoj Vaterpolskoj Ligi , te zauzimaju peto mjesto sa kojim osiguravaju nastup u sljedečoj sezoni 2008. nastup u II. hrvatskoj vaterpolskoj ligi . Nastupali su i ove godine poznati igrači : Vlado Pilipović, Tomislav Rogin, Hrvoje Šintić, Matija Jurin, Trpimir Jakovac, Kristian Kunstek,Igor Kurtanjek i ostali.

Sezona 2008.[uredi | uredi kod]

U sezoni 2008., seniori ponovno nastupaju u II. Hrvatskoj Vaterpolskoj ligi(Liga počinje u ljeto 2008.), te zauzimaju drugo mjesto što je do sada najveći uspjeh najmlađeg kluba u Zagrebu s trenerom Andrejom Grozaj. Od najpoznatijih imena seniorske momčadi ističu se dva pojačanja iz HAVK Mladost: Luka lončar i Matija Jurin, te igrači koji su od prvoga dana u klubu : Kunstek, Kursar, Perica, Štefančić, Matijević, Smiljanić, Mijić, Vaniš, Perica, Megyery i Draganić. Novi igrači u seniorskoj momčadi su bili: Žunac, Špoljarić iz HAVK Mladost, Petković, Mihalić, Kovačić, Mateša, ledec iz VK Medveščak. Ekipa seniora nastupa u Hrvatskom Kupu za sezonu 2008-2009. Primljeni u članstvo Zagrebačkog Vaterpolo Saveza 14. studenog 2008. godine.

Treninzi i utakmice[uredi | uredi kod]

Treninzi i utakmice se održavaju na bazenu "Utrine" u Utrinama Novom Zagrebu. Koordinator mlađih selekcija je Andrej Grozaj.

Treneri: Nikola Deković, David Mijić, Domagoj Prebeg, Andrej Grozaj.

Mlađe selekcije kluba[uredi | uredi kod]

Mlađe selekcije kluba su: "Limači" (godište 1997. i mlađi), "Mlađi kadeti" (godište 1996. i mlađi) , "Kadeti" (godište 1995. i mlađi) , "Mlađi juniori" (godište 1993. i mlađi), "Juniori" (godište 1991. i mlađi)) natječu se pod okriljem Hrvatskog vaterpolskog saveza u Prvenstvu i Kup-u RH.