Zamak Hever

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice Hever Castle)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Hever Castle

Zamak Hever (engleski: Hever Castle) u Kentu u Engleskoj bio je sjedište porodice Boleyn (Bullen).

Hever Castle je započeo kao seoska kuća u 13. vijeku, a nadograđena je 1462. godine od strane Geoffreya Bullena, lorda gradonačelnika Londona. Godine 1505. u Hever Castle su se uselili Thomas Boleyn i njegova supruga, Elizabeth Boleyn, sa djecom. Za dvoje njihove djece, Georgea i Mary Boleyn, se zna da nisu rođeni u Hever Castleu već u Blickling Hallu u Norfolku. Moguće je da je njihovo najslavnije dijete, engleska kraljica Anne Boleyn (supruga Henrika VIII, rođena ovdje, ako je tačna teorija da je ona rođena 1507. a ne 1501. godine. George i Anne Boleyn su pogubljeni 1536. godine, a Mary Boleyn je bila razbaštinjena zbog braka sa muškarcem niskog roda. Hever Castle je tako nakon Thomasove smrti pripao Kruni, odnosno Henriku VIII.

Henrik VIII je Hever Castle poklonio Ani Klevskoj, svojoj četvrtoj supruzi nakon što je poništio njihov brak uz njen pristanak. Ana Klevska je tu, kao engleska princeza i najbogatija žena u Engleskoj, živjela do svoje smrti, nakon koje je zamak promijenio nekoliko vlasnika.

Hever je vijekovima propadao sve dok ga 1903. nije obnovio američki milioner Vilijam Valdorf Astor, i dodao mu raskošne vrtove. Danas je otvoren za posetioce i pretvoren u muzej Ane Bolen. U njemu se svake godine održavaju izložbe, takmičenja i maskenbali za Noć veštica. Turisti mogu videti sprave za mučenje, Aninu biblioteku, veliku kolekciju slika, i nameštaj iz doba Tjudora. Za zamak je vekovima bila vezivana legenda da se u njemu pojavljuje bezglavi duh nastradale kraljice. S ciljem promovisanja domaćeg turizma u Britaniji, glumica Džudi Denč je 2011. boravila u Hiveru i u njegovim vrtovima zasadila ruže.

Oko zamka nalazi se nekoliko ružičnjaka, labiranta načinjenih od žive ograde, i jezero.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]