Hell Is a City

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Hell Is a City
RežijaVal Guest
ProducentMichael Carreras
ScenarioVal Guest
PredložakHell Is a City; autor:
Maurice Procter
UlogeStanley Baker
John Crawford
MuzikaStanley Black
FotografijaArthur Grant
MontažaJohn Dunsford
James Needs
StudioHammer Films
DistribucijaWarner-Pathé Distributors
Datum(i) premijere
10. 4. 1960 (1960-04-10)
Trajanje98 min.
Zemlja Ujedinjeno Kraljevstvo
Jezikengleski
Budžet115.000 £

Hell Is a City (sh. Pakao je grad) je britanski crno-bijeli kriminalistički film snimljen 1960. godine u režiji Vala Guesta. Predstavlja adaptaciju istoimenog romana Mauricea Proctera.[1] Radnja se događa u Manchesteru[2], a protagonist, koga tumači Stanley Baker je policijski inspektor koji postaje uvjeren da će se opasni krimninalac (čiji lik tumači John Crawford) nakon bijega iz zatvora vratiti u taj grad kako bi se povezao sa starom bandom i preuzeo prethodno skriveni plijen. Radnja prikazuje kako se njegove sumnje opravdaju kada jedna žena na ulici bude brutalno ubijena radi novca. Iako je napravljen u produkciji Hammer Film Productions, studija specijaliziranog za niskobudžetne žanrovske filmove, Hell Is a City je po svom stilu i vizualnom ugođaju odao uticaj socijalno angažiranih filmova tzv. Britanskog novog vala.[3]

Uloge[uredi | uredi kod]

Izvori[uredi | uredi kod]

  1. „Hell Is a City (1960) - Screenplay Info”. TCM.com. Pristupljeno 13. IV 2014. 
  2. „Hell Is a City | BFI | BFI”. Explore.bfi.org.uk. Arhivirano iz originala na datum 2012-07-13. Pristupljeno 13. IV 2014. 
  3. Historical Dictionary of British Cinema - Alan Burton, Steve Chibnall - Google Books. Books.google.co.uk. Pristupljeno 13. IV 2014. 

Vanjske veze[uredi | uredi kod]