Genetics & Applications

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Genetics & Applications
FormatA-4
OsnivačiINGEB, Sarajevo
IzdavačINGEB
Glavni urednikKasim Bajrović
Osnivanje1. januaruar 2017.
Politička orijentacijaGenetika
JezikEngleski
ISSN: 2566-2937
eISSN: 2566-431X
SjedišteSarajevo, Zmaja od Bosne 8, Bosna i Hercegovina

Genetics & Applications (G&A)[1] je službeni časopis Instituta za genetičko inženjerstvo i biotehnologiju[2], Univerziteta u Sarajevu[3]. Predviđen je kao međunarodni časopis otvorenog pristupa, koji izlazi dva puta godišnje u štampanom i elektronskom (on-line) formatu, a objavljuje nove recenzirane članke i značajna otkrića u područjima osnovne i primijenjene genetike. Po dogovoru s Uredništvom, povremeno se mogu prirediti i posebna izdanja ili dodaci.

Teme obuhvaćene u okviru Genetics & Applications (G&A) uključuju oblasti:

Mole se autori da predaju kompletne, neobjavljene, originalne radove koji nisu u recenziji ni u jednom drugom časopisu. Prihvatljivi su oni koji okupljaju i šire temeljna znanja iz svih područja genetike.

Ovaj časopis je indeksirani ili sažet u bazama podataka: EBSCO, DOAJ, CAB Abstracts, Google Scholar, Global Health database, Crossref i Index Copernicus.

G&A koristi sisteme LOCKSS i CLOCKSS, kako bi osigurali sigurnu i trajnu arhivu časopisa. Genetics & Applications objavljuje pet vrsta rukopisa: kritike (Reviews), istraživačke članke (Research Articles), kratke komunikacije (Short Communications), bilješke (Notes) i pisma (Letters).

Ovaj časopis izlazi samo na engleskom i ne naplaćuje stranice.

Povezano[uredi | uredi kod]

Reference[uredi | uredi kod]