Gene Austin

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Gene Austin

Informacije
Ime po rođenju Lemeul Eugene Lucas
Rođen/a 24. jun 1900. (1900-06-24)
Gainesville, Okrug Cooke, Teksas
Umro/la 24. januar 1972. (dob: 71)
Palm Springs, Kalifornija
Žanrovi Jazz
vodvilj
Zanimanja pjevač
Crooner
Instrumenti klavir
Diskografske kuće RCA

Gene Austin (24. jun 1900 – 24. januar 1972) bio je američki pjevač i kantautor, poznat po tome što je razvio "mekani" stil pjevanja zbog koga je nazvan prvim "croonerom". Poznat je po pjesmama "When My Sugar Walks Down the Street" i "The Lonesome Road" koje su kasnije postale standardi pop i jazz repertoara.

Biografija[uredi - уреди | uredi izvor]

Gene Austin
Nema slobodne slike
Politička partija demokrat
Vjeroispovjest baptist
Suprug/a/zi/ge (1) Kathryn Arnold Austin (1924–1929), (2) Agnes Antelline Austin (1933–1940), (3) Doris Sherrell Austin (1940–1946), (4) LouCeil Hudson Austin (1949–1966), (5) Gigi Theodorea Austin (1966–1972)
Djeca Ann (prvi brak), Charlotte (drugi brak)

Rodio se u Teksasu pod imenom Lemeul Eugene Lucas; otac mu je bio Nova Lucas, a majka Serena Belle Harrell. Nakon što mu se majka preudala za Jima Austina, kovača u Shreveportu u Louisiani, preuzeo je njegovo prezime. U dobi od 15 godina je pobjegao iz kuće; prvo se priključio putujućoj grupi vodviljskih zabavljača, a potom Vojsci SAD. Bio je stacioniran u New Orleansu, gdje je svirao klavir u tamošnjim četvrtima crvenih svjetala. Potom je poslan u Meksiko gdje je sudjelovao u ekspediciji protiv Pancha Ville, a nakon ulaska SAD u prvi svjetski rat služio je u Francuskoj.

Po povratku u domovinu se 1919. naselio u Baltimoreu gdje je namjeravao studirati stomatologiju, ali je ubrzo sve vrijeme počeo provoditi u lokalnim barovima gdje je svirao klavir, a potom nastupati u vodviljima zajedno sa Royom Bergerom. Za njihov zajednički nastup je napisao pjesmu How Come You Do Me Like You Do? koja je 1924. postala veliki hit.

Godine 1926. je izdavačkoj kući RCA Victor prodao pjesmu When My Sugar Walks Down the Street, koja je tokom decenija imala 80 miliona nosača zvuka. Austin je također bio jedan od prvih pjevača koji je iskoristio nove tehnike elektromagnetskog, a ne mehaničkog, snimanja i reprodukcije zvuka. To je omogućilo "mekši" način pjevanja, podobniji za sentimentalne balade i puštanje na radiju. Njegove metode su preuzeli Bing Crosby i Frank Sinatra koji će postati poznati kao oličenje croonera u kasnijim decenijama.

1930-ih je Austin nastupio u nekoliko holivudskih filmova na poticaj svoje prijateljice Mae West. Godine 1962. se bez uspjeha natjecao za demokratsku nominaciju za guvernera Nevade; tada je osvojio 10 % i izgubio od Granta Sawyera, koji je na kraju izabran za guvernera.

Imao je pet supruga i dvoje djece. Country pjevač Tommy Overstreet je njegov rođak.

Reference[uredi - уреди | uredi izvor]

  • "Gene Austin," A Dictionary of Louisiana Biography, Vol. 1 (1988), p. 25
  • John Agan, "The Voice of the Southland," North Louisiana History, Vol. 28, No. 4 (Fall 1997), 23-37
  • Congressional Quarterly's Guide to U.S. Elections, Nevada gubernatorial primaries
  • The Rise Of The Crooners, Michael Pitts and Frank Hoffman; Scarecrow Press, 2002

Vanjske veze[uredi - уреди | uredi izvor]