Gabriel's Fire

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Gabriel's Fire je bila američka TV serija koja se emitirala na programu ABC-a u sezoni 19901991. Sljedeće sezone (1991–1992), i s nešto izmijenjenim glavnim zapletom, se emitirala na programu pod naslovom Pros and Cons.

Naslovni junak serije bio je Gabriel Bird (James Earl Jones), bivši crni čikaški policijski detektiv osuđen krajem 1960-ih na doživotni zatvor zbog ubojstva rasističkog kolege. Na početku serije ga s robije oslobađa mlada i idealistična advokatkinja koja njegova iskustva kasnije koristi angažirajući ga kao privatnog detektiva.

Iako su se zapleti svake epizode bavili konkretnim sudskim slučajevima, serija je veliki dio vremena posvećivala Gabrielovom svakodnevnom životu i pokušajima, uglavnom neuspješnim, da se prilagodi svijetu koji se drastično promijenio dok je on bio iza rešetaka, odnosno spoznaji o dva izgubljena desetljeća života.

Iako je Jones doživio pohvale i dobio nagradu Emmy zbog svoje uloge, sadržaj i ton serije je bio previše mračan za gledateljstvo. U nastojanju da zaplet učine vedrijim, producenti su uveli podzaplet s Gabrielovom izgubljenom kćerkom koju je tumačila Irene Cara, a u drugoj sezoni su Gabriela premjestili u Los Angeles i učinili partnerom privatnog detektiva Mitcha O'Hannona (Richard Crenna) i ubacili više humora. Međutim, taj pokušaj nije urodio plodom i snimanje serije je prekinuto nakon druge sezone.

Glumačka postava[uredi - уреди | uredi izvor]

Izvori[uredi - уреди | uredi izvor]

Eksterni linkovi[uredi - уреди | uredi izvor]