Futureworld

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Futureworld
Režija Richard T. Heffron
Producent Paul N. Lazarus III
James T. Aubrey
Samuel Z. Arkoff
Scenario Mayo Simon
George Schenck
Uloge Peter Fonda
Blythe Danner
Arthur Hill
Stuart Margolin
John Ryan
Yul Brynner
Muzika Fred Karlin
Fotografija Howard Schwartz
Gene Polito
Montaža James Mitchell
Studio Aubrey Company/Paul N. Lazarus III
Distribucija AIP
Datum(i) premijere
28. jul 1976 (1976-07-28)
Trajanje 104 min.
Zemlja  SAD
Jezik engleski
Kronologija

Prethodi: Sl(ij)edi:

Westworld (1976) Beyond Westworld (1980)

Futureworld (sh. Svijet budućnosti) je američki science fiction film snimljen 1976. godine u režiji Richarda T. Heffrona. Predstavlja nastavak filma Westworld snimljenog tri godine ranije. Radnja započinje dvije godine nakon događaja u prethodnom filmu, kada korporacija Delos ponovno otvara kompleks tematskih parkova u kojima humanoidni roboti (androidi) gostima služe za ostvarenje seksualnih i svakih drugih želja. Protagonisti, koje tumače Peter Fonda i Blythe Danner, su dvoje novinara koji su zajedno sa nekoliko svjetskih moćnika pozvani od strane korporacije da iskušaju novi park i uvjere javnost da je potpuno siguran, ali koji tokom boravka otkrivaju da je istina mnogo mračnija.

Futureworld je originalno, kao i prethodni film, namjeravao proizvesti i distribuirati MGM, ali je na kraju odlučeno da se prikupljena sredstva ulože u drugi SF-spektakl koji će postati poznat kao Logan's Run. Umjesto toga je produkciju preuzeo nezavisni studio American International Pictures. Usprkos toga se Futureworld odlikovao daleko ambicioznijom razinom produkcije, a predstavljao je i prvi film koji je koristio 3D kompjutersku grafiku u svrhu stvaranja specijalnih efekata. [1] Kritičari mu, pak, nisu bili skloni, dok ga je publika prigrlila. Tri godine kasnije je postao prvi moderni američki film prikazan u komunističkoj Kini.[2]

Godine 1980. je dobio nastavak u obliku TV-serije Beyond Westworld, koja je, međutim, brzo skinuta sa programa.

Izvori[uredi - уреди | uredi izvor]

  1. "Futureworld (1976) - Trivia". The Internet Movie Database. IMDb.com, Inc.. http://www.imdb.com/title/tt0074559/trivia. pristupljeno 2. I 2009. 
  2. AMERICAN INTERNATIONAL EPIC: CHINESE BOOK U.S. FILM 'FUTUREWORLD' Bry, Barbara. Los Angeles Times (1923-Current File) [Los Angeles, Calif] 05 Jan 1979: d16.

Vanjske veze[uredi - уреди | uredi izvor]