Futureworld

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Futureworld
RežijaRichard T. Heffron
ProducentPaul N. Lazarus III
James T. Aubrey
Samuel Z. Arkoff
ScenarioMayo Simon
George Schenck
UlogePeter Fonda
Blythe Danner
Arthur Hill
Stuart Margolin
John Ryan
Yul Brynner
MuzikaFred Karlin
FotografijaHoward Schwartz
Gene Polito
MontažaJames Mitchell
StudioAubrey Company/Paul N. Lazarus III
DistribucijaAIP
Datum(i) premijere
28. 7. 1976 (1976-07-28)
Trajanje104 min.
Zemlja Sjedinjene Države
Jezikengleski
Kronologija
Prethodi: Sl(ij)edi:
Westworld (1976) Beyond Westworld (1980)

Futureworld (sh. Svijet budućnosti) je američki science fiction film snimljen 1976. godine u režiji Richarda T. Heffrona. Predstavlja nastavak filma Westworld snimljenog tri godine ranije. Radnja započinje dvije godine nakon događaja u prethodnom filmu, kada korporacija Delos ponovno otvara kompleks tematskih parkova u kojima humanoidni roboti (androidi) gostima služe za ostvarenje seksualnih i svakih drugih želja. Protagonisti, koje tumače Peter Fonda i Blythe Danner, su dvoje novinara koji su zajedno sa nekoliko svjetskih moćnika pozvani od strane korporacije da iskušaju novi park i uvjere javnost da je potpuno siguran, ali koji tokom boravka otkrivaju da je istina mnogo mračnija.

Futureworld je originalno, kao i prethodni film, namjeravao proizvesti i distribuirati MGM, ali je na kraju odlučeno da se prikupljena sredstva ulože u drugi SF-spektakl koji će postati poznat kao Logan's Run. Umjesto toga je produkciju preuzeo nezavisni studio American International Pictures. Usprkos toga se Futureworld odlikovao daleko ambicioznijom razinom produkcije, a predstavljao je i prvi film koji je koristio 3D kompjutersku grafiku u svrhu stvaranja specijalnih efekata.[1] Kritičari mu, pak, nisu bili skloni, dok ga je publika prigrlila. Tri godine kasnije je postao prvi moderni američki film prikazan u komunističkoj Kini.[2]

Godine 1980. je dobio nastavak u obliku TV-serije Beyond Westworld, koja je, međutim, brzo skinuta sa programa.

Izvori[uredi | uredi kod]

  1. „Futureworld (1976) - Trivia”. The Internet Movie Database. IMDb.com, Inc.. Pristupljeno 2. I 2009. 
  2. AMERICAN INTERNATIONAL EPIC: CHINESE BOOK U.S. FILM 'FUTUREWORLD' Bry, Barbara. Los Angeles Times (1923-Current File) [Los Angeles, Calif] 05 Jan 1979: d16.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]