France université numérique

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
France université numérique

France université numérique je neprofitabilna obrazovna organizacija koja nudi veliki broj onlajn kurseva MOOCS. France université numérique sarađuje sa mnogo univerziteta kako bi obezbedila onlajn kurseve. Kursevi koji se mogu pohađati su iz oblasti fizike, elektrotehnike, hemije,medicine, biologije, sociologije, matematike, informatike, ekonomije itd. U aprilu 2018, France université numérique je imala 1.4 milion korisnika i 400 kurs, sa 100 univerziteta[1].

Kursevi[uredi | uredi kod]

Kursevi širokog spektra koji se protežu od humanističkih nauka, medicine, biologije, sociologije, matematike, ekonomije i, informatike i drugih oblasti traju od nekoliko nedelja do nekoliko meseci, i koncipirani su na principu interaktivnog online učenja gde kompletan nastavni materijal i podršku eminentnih predavača polaznici dobijaju besplatno. Na kraju svakog modula polaže se test i dobija sertifikat o savladanom programu. Ovaj tip seminarskih studija nije deo standardnog obrazovanja, i polaznici taj kredit ne mogu koristiti kao zamenu za predmete koje slušaju na matičnim fakultetima ako su studenti, ali je znanje koje dobijaju dragoceno[2].

Šta čini ove kurseve toliko različitim?[uredi | uredi kod]

Online kursevi su dostupni već duže vreme. Razlikuje ih činjenica da je ovo pravo iskustvo kursa. Počinje određenog dana, i studenti gledaju video snimke na nedeljnoj bazi i rade domaće zadatke. Ovo su pravi domaći zadaci za pravu ocenu, sa pravim rokom. Na kraju kursa, studenti dobijaju sertifikat. Oni mogu da predstave taj sertifikat svojem poslodavcu i time dobiju bolji posao.

Obrazovni uticaj[uredi | uredi kod]

Svako ko ima pristup Internetu ima mogućnost da dobije visoko obrazovanje, dok je učenje sa sebi odgovarajućim tempom. Čak i u lokalnim institucijama, koje nemaju elitne profesore, studenti mogu da se rukovode i motivišu resursima koje obezbeđuje France université numérique.

Reference[uredi | uredi kod]

Spoljasnje veze[uredi | uredi kod]