Flamingosi

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Flamingosi su bili grupa iz Srbije i Crne Gore, koju čine TV voditelj Ognjen Amidžić i glumac Marinko Madžgalj. Zajedno sa džez-folk pevačem Luisom, grupa je osvojila prvo mesto na takmičenju Beovizije 2006. sa pesmom "Ludi letnji ples".

Na Evropesmi-Europjesmi 2006. koja je održana 11. marta u Sava centru u Beogradu, "Flamingosi" su osvojili drugo mesto. Kao i 2005. godine u Podgorici, najveći broj poena dobio je dečački sastav "No nejm", ovog puta sa pesmom "Moja ljubavi" nakon što članovi žirija iz RTCG nisu dodelili ni jedan poen dvema najbolje plasiranim pesmama sa Beovizije. Glasnim negodovanjem, zviždanjem i bacanjem flaša na podijum, publika u Sava centru nije dozvolila izvođenje pobedničke pesme, nakon čega je izvedena drugoplasirana pesma, pobednik Beovizije i jasan favorit u teleglasanju, "Ludi letnji ples" u izvođenju "Flamingosa i Luisa".

Kao epilog spora oko rezultata glasanja, Udruženje javnih radio-televizija Srbije i Crne Gore je saopštilo da na Evropesmi-Europjesmi 2006. nije izabran predstavnik Srbije i Crne Gore na Pesmi Evrovizije u Atini.

Grupa je prestala sa radom nakon smrti Marinka Madžgalja 26.03.2016. godine. Marinko je borbu sa karcinomom pankreasa izgubio u 38 -oj godini života

Eksterni linkovi

[uredi | uredi kod]