Filcanje vune (knjiga)

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Filcanje vune
Opacic-Matijevic-Nedic-Filcanje-vune-knjiga-m.jpg
Autor(i) Jelena Opačić-Matijević, Vesna Nedić
Ilustrator Ratimir Knežević
Dizajn korica Vesna Nedić
Država Hrvatska
Jezik hrvatski jezik
Izdavač Mirovna grupa Oaza Beli Manastir
Datum izdanja 2005.
Stranica 16
ISBN 953-95299-0-5 ((GISKO), (CROLIB), (COBISS-Sr))

"Filcanje vune" (ISBN 953-95299-0-5) je knjižica koju su napisale Jelena Opačić-Matijević i Vesna Nedić. U decembru 2005. godine knjigu je izdala Mirovna grupa Oaza iz Belog Manastira, pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, u sklopu radionice filcanja vune. Tiraž je iznosio 1.000 primjeraka. Knjiga ima 16 stranica (plus korice) formata A5.

Sadržaj knjižice[uredi - уреди | uredi izvor]

U knjižici je opisana tehnika filcanja vune i načini izrade različitih predmeta od filcane vune. Bogato je ilustrovana fotografijama u boji, na kojima se vidi ne samo kako se filca vuna, nego što se sve od takve vune može napraviti, tako da je ona ujedno i katalog unikatnih predmeta od filcane vune.

Naslovna stranica[uredi - уреди | uredi izvor]

Naslovnu stranicu brošure krasi simpatični crtež ovčice, koji je nacrtao Ratimir Knežević. Zanimljivo je da ta brošura nema (inače uobičajene) brojeve stranica, nego se na dnu svake stranice nalazi kolona ovčica, pa ako neko želi znati koja je to stranica, mora prebrojati - ovčice (i pri tome ne zaspati).

"Kvizorama"[uredi - уреди | uredi izvor]

Toj brošuri zagrebačka "hrvatska zagonetačka revija" Kvizorama, u 726. broju, posvetila je svoju zadnju stranicu, uvrstivši je u nagradnu skandi-križaljku. Na taj je zaista lijep način promovirana i brošura, i "Oaza", ali i Beli Manastir jer je jedno od nagradnih pitanja bilo: "Grad u Baranji, mjesto izdavanja knjige".