Family Ties

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Za ostala značenja, vidi Family Ties (razvrstavanje).
Family Ties
Formatsitcom
KreatorGary David Goldberg
NastupajuMeredith Baxter-Birney
Michael Gross
Michael J. Fox
Justine Bateman
Tina Yothers
Marc Price
Scott Valentine
(1985-1989)
Tracy Pollan
(1985-1986)
Brian Bonsall
(1986-1989)
Courteney Cox
(1987-1989)
Uvodna temaDennis Tufano i Mindy Sterling: "Without Us"
and
(epizode 1-10)
i Johnny Mathis
i Deniece Williams
(epizode 11-180)
Zemlja porijeklaSjedinjene Američke Države
Broj epizoda180
Produkcija
Trajanjecca. 0:30
(po epizodi)
Emitiranje
Originalni kanalNBC
Originalno prikazivanje22. 9. 1982. – 14. 5. 1989.

Family Ties je bio popularni američki televizijski sitcom koji se sedam sezona emitirao na NBC-u, od 1982. do 1989. godine.

Glavna zvijezda je bio Michael J. Fox kao Alex P. Keaton, konzervativni, poslovno orijentirani sin liberalnih roditelja Elyse i Steven (Meredith Baxter-Birney i Michael Gross). Elyse je bila uspješna arhitektica, dok je Steven vodio javnu TV stanicu. Oni su živjeli u predgrađu Columbusa zajedno sa svojom djecom: Alexom, Mallory ("Mal") (Justine Bateman) i Jennifer ("Jen") (Tina Yothers). Drugo dijete, Andrew ("Andy") (Brian Bonsall), se pojavilo kasnije u seriji.

Serija je začela dva spinoffa, Day by Day, koja se održala dvije sezone, i The Art of Being Nick, koja nije išla dalje od pilot-epizode.

Producenti su ispočetka namjeravali da glavni junaci serije budu Elyse i Steven, liberalni demokrati i nekadašnja hipijevska djeca cvijeća koja se suočavaju s time da djeca ne dijele ideale njihove mladosti.

Međutim, vrlo brzo se Alex, najstariji sin i konzervativni republikanac nametnuo kao glavni lik serije. Razlog je djelomično bio u tome što je serija, svjesno ili nesvjesno, postala odraz društveno-političkih promjena u SAD obilježenih Reaganovom revolucijom, te da se publika daleko lakše poistovjećivala s Alexom nego njegovim roditeljima.

Serija je vrhunac popularnosti imala između 1984. i 1987. godine. U njoj su, obično glumeći manje uloge, prve zapažene nastupe imali Tom Hanks, Geena Davis i Courtney Cox.

Family Ties na prostoru bivše Jugoslavije[uredi | uredi kod]

Family Ties je na prostoru bivše Jugoslavije u drugoj polovici 1980-ih u okviru JRT-a emitirala Radiotelevizija Beograd pod nazivom Porodične veze.

Eksterni linkovi[uredi | uredi kod]