Family (TV serija)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Family je bila američka dramska TV serija emitirana na programu ABC-a od 1976. do 1980. Kreativnu kontrolu su dijelili izvršni producenti Leonard Goldberg, Aaron Spelling i Mike Nichols. Ukupno je snimljeno 86 epizoda.

Serija se bavila životom Douga (James Broderick) i Kate Lawrence (Sada Thompson), bračnog para iz srednje klase koji je živio u kalifornijskoj Pasadeni. Doug je radio kao advokat, a Kate bila kućanica. Imali su troje djece: Nancy (koju je tumačila Elayne Heilveil u originalnoj mini-seriji, a kasnije Meredith Baxter), Willie (Gary Frank) i Letitia zvana "Buddy" (Kristy McNichol).

Zamisao producenata je bila da, što je bolje moguće, prikažu život "prosječne" američke porodice, ali i da kroz njih ukažu na brojne društvene probleme. Zbog toga se ta serija često sadržavala tzv. vrlo posebne epizode, a jedna od njih je bila i sam početak serije u kojoj je lik trudne Nancy uhvatio supruga Jeffa kako vodi ljubav s jednom od njenih prijateljica. Dosta epizoda se bavilo i seksualnim sazrijevanjem "Buddy" i stalnim ponudama da izgubi nevinost od strane svojih vršnjaka, pri čemu je najpoznatija epizoda u kojoj je nastupio Leif Garrett, tinejdžerski pop idol s kraja 1970-ih. U jednoj od epizoda se pojavio i Henry Fonda kao ostarjeli rođak obitelji koji pati od senilne demencije.

Popularnost serije, koja je bila hvaljena od kritike, odrazila se i na karijere glumaca, prvenstveno Kristy McNichol.

Eksterni linkovi[uredi | uredi kod]