FK Gorštak Kolašin

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice FK Gorštak)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
FK Gorštak
NadimakGorštaci Narandžasto-plavi
Osnovan1927
StadionStadion u Lugu, Kolašin
(kapacitet: 2000(planirano))
DirektorĐuro Milošević
LigaTreća liga Crne Gore u fudbalu
2013/143.

FK Gorštak je fudbalski klub iz Crne Gore, koji se trenutno takmiči u trećoj ligi Crne Gore. Od nezavisnosti Crne Gore 2006. je redovan takmičar u Centralnoj regiji. Klub je osnovan 1927. godine, i jedan je od najstarijih klubova u zemlji. Klub je u SFRJ imao veću reputaciju, jer se takmičio u Trećoj Saveznoj ligi. Danas klub nema dovoljno finansijskih sredstava da bi prošao u drugu ligu, ali su igrači veoma ambiciozni. Boje kluba su narandžasta i plava.
Gorštakov stadion je Stadion u Lugu. Stadion je mlađi od kluba, pa je Gorštak prije izgradnje stadiona igrao na poljima u blizini Kolašina. Stadion danas nije u upotrebi, jer se renovira. Ali izgradnja je stala usljed nedostatka novca za završetak radova. Klub je imao nekretnine u Kolašinu koje je prodao da bi radovi bili uspješni. Klub sada igra ligaške utakmice na stadionu hotela Bjanka.
Gorštak takođe ima i mlade selekcije koje se takmiče u ligama za mlađe kategorije. Gorštakova škola je pružila i par dobrih igrača koji su se kasnije takmičili i u drugim evropskim ligama.