Enter the Game of Death

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
十字手拳
死亡魔塔
Enter the Game of Death
RežijaJoseph Velasco
To lo Fo
ProducentKim Tae-Soo
Robert Jeffery
ScenarioHer Jin
UlogeBruce Le
Bolo Yeung
Yeo Su-jin
Nick Cheung Lik
Nam Seok-hun
Lee Hoi Sang
MuzikaJeong Min-seob
FotografijaJin Young-ho
MontažaHyeon Dong-chun
StudioTae Chang Enterprises Co.
PT Insantra
DistribucijaCinematic
Datum(i) premijere
3. 11. 1978 (1978-11-03) (Južna Koreja)
Trajanje89 min.
Zemlja Južna Koreja
 Hong Kong
Jezikkorejski
kantonski

Enter the Game of Death (Hanja: 十字手拳, kineski: 死亡魔塔; sh. Uđi u igru smrti [α 1]) je južnokorejsko-hongkonški film o borilačkim vještinama, poznat kao jedan od nekoliko tzv. bruceploitation filmova temeljenih na Leejevom znamenitom nedovršenom filmu Game of Death. Okvirna radnja se događa 1930-ih godina u Kini, neposredno pred Drugi svjetski rat, odnosno japansku invaziju. Protagonist, koga tumači Bruce Le, je kineski majstor borilačkih vještina koga kineska vlada angažira da iz jedne pagode preuzme važne dokumente, i koji se pri tome sukobljava sa japanskim majstorom borilačkih vještina koga tumači Bolo Yeung.

Enter the Game of Death više ne postoji u svojoj originalnoj verziji, jer su njegovi producenti nedugo nakon premijere bili suočeni sa tužbom za plagijat. Njima je u pomoć uskočio filipinski producent Joseph Velasco koji je nadosnimio dodatnim likovima i scenama; u njima se, između ostalih, pojavljuje i afroamerički glumac Steve James. Ta se verzija pojavila početkom 1980-ih na američkom i drugim zapadnim tržištima.

Napomene[uredi | uredi kod]

  1. Doslovan prijevod. Naslov predstavlja igru riječi temeljenu na engleskim naslovima Enter the Dragon (U zmajevom gnijedzu) i Game of Death (Zmajeva igra smrti), posljednja dva filma Brucea Leeja.

Izvori[uredi | uredi kod]


Vanjske veze[uredi | uredi kod]