Emissary (Star Trek: Deep Space Nine)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Emissary
Epizoda serije Star Trek: Deep Space Nine
Epizoda br.Sezona 1
Epizoda 1 & 2
RežijaDavid Carson
ScenarioMichael Piller
Priča
MuzikaDennis McCarthy
Produkcijski kod401 & 402
Originalno emitiranje3. 1. 1993 (1993-01-03)
Gostujući glumci
Kronologija epizode
← Prethodna
Sljedeća →
"Past Prologue"
Lista epizoda Star Trek: Deep Space Nine

Emissary (sh. Emisar) je prva epizoda američke science fiction TV-serije Star Trek: Deep Space Nine, premijerno prikazana 3. januara 1993. godine. Radnja prikazuje kako kapetan fregate Benjamin Sisko od Zvjezdane flote dobija zadatak nadzirati svemirsku stanicu Deep Space 9 u orbiti politički nestabilne planete Bajor koja je nedavno stekla nezavisnost, te kako njegova misija da pronađe Bajorancima vrijedne artefakte dovede do otkrića crvotočine koja vodi u drugi dio galaksije.

Zaplet epizode se naslanja na Chain of Command, epizodu Star Trek: The Next Generation u kojoj je ustanovljeno da su se Cardassijanci povukli sa Bajora. Kontinuitet sa tom serijom čini pojavljivanje broda USS Enterprise a Patrick Stewart ima gostujući nastup kao njegov zapovjednik Jean-Luc Picard.

Kao i Encounter at Farpoint, prva epizoda Star Trek: The Next Generation, i Emissary je napravljen kao cjelovečernji televizijski film, ali je poslije podijeljen na dvije epizode u svrhu naknadnog emitiranja na različitim TV-kanalima. Zbog toga se sljedeća epizoda smatra trećom, a ne drugom.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]