Elaine Chao

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Elaine Chao
Sekretar za rad Elaine L. Chao
Rođenje26 mart 1953
Taipei

Elaine Lan Chao (kineski: 趙小蘭, pinyin: Zhào Xiǎolán, Wade-Giles Chao Hsiao-lan; 26. 3. 1953. – ), američka političarka i 24. po redu sekretar za rad. Ona je prva Amerikanka azijskog porijekla koja je ikada služila u federalnom kabinetu.

Rođena je na Tajvanu kao dijete šangajskog poduzetnika i kineske historičarke. S osam godina joj se familija preselila u SAD, gdje je stekla niz diploma iz ekonomije i menadžmenta. Ukupno ima oko 26 raznih akademskih titula dodijeljenih od strane visokih škola širom svijeta.

Većinu svoje karijere je provela u bankarstvu, ali i u raznim republikanskim administracijama. Predsjednik George H.W. Bush ju je 1989. godine imenovao zamjenicom sekretara za transport, a 1991. je postala direktoricom Mirovnog korpusa te ustanovila program te organizacije u post-komunističkoj Istočnoj Evropi.

1990-ih je vodila United Way of America, te bila aktivna u konzervativnom trustu mozgova zvanom Fondacija Heritage.

Godine 2001. ju je George W. Bush imenovao sekretarom za rad u svojoj administraciju i tu dužnost obavljala je do 2009. godine.

Elaine Chao je udana za Mitcha McConnella, republikanskog senatora iz Kentuckyja i glavnog biča u republikanskoj senatskoj frakciji.