El rostro de la venganza

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
El rostro de la venganza
Formattelenovela
KreatorSebastián Arrau
NastupajuDavid Chocarro
Elizabeth Gutiérrez
Maritza Rodríguez
Saúl Lisazo
Marlene Favela
Uvodna temaVolver a nacer (instrumental)
Zemlja porijekla Sjedinjene Države
Jezik/cišpanski
Broj epizoda115 [1]
Produkcija
Izvršni producent(i)Aurelio Valcárcel Carroll
Producent(i)Jairo Arcila
Postavke kamereviše kamera
Trajanje21-22 min.
Producentska kompanija/eTelemundo Studios, Miami FL
Emitiranje
Originalni kanalTelemundo
Audio formatstereo
Originalno prikazivanje30. 7. 2012. – 12. 4. 2013.
Eksterni linkovi
Službene stranice

El rostro de la venganza (sh. Osvetničko lice) je američka telenovela, produkcijske kuće Telemundo, snimana 2012.[2]

Sinopsis

[uredi | uredi kod]

Nakon što je veći deo života proveo u zatvoru, plaćajući kaznu za zločin koji nije počinio, tridesetogodišnji Dijego Mersedes Karasko izlazi na slobodu. Kako bi se zaštitio od opasne prošlosti, pod novim identitetom pokušava da započne novi život. Uz pomoć svoje psihološkinje Antonije Viljaroel i zaštitnika Esekijela Alvarada, u kome vidi očinsku figuru, Dijego dobija novu šansu i postaje Martin Mendes.

Antonija i Martin započinju vezu, i ona ga uči životu i ljubavi. Kako njena ljubav prema Martinu postaje sve jača, Antonija se upušta u potragu za istinom koja se skriva iza onoga što se dogodilo pre 20 godina. Odlučna da dokaže Martinovu nevinost, saznaje i više nego što bi smela, zbog čega će biti prunuđena da plati visoku cenu. Martin pokušava da prikupi dokaze, povrati sećanje i sazna pravi uzrok kobne tragedije koja je ostavila bolne tragove na njegov život. Dodatni podsticaj za osvetom pridodaje i osveta njegove voljene.

Likovi

[uredi | uredi kod]
  • Martin (David Čokaro) - Martin Mendez ime je iza koga se krije Dijego Merkader, čovek koji je kao dečak optužen za strašni masakr u kome je stradalo sedmoro dece. Izlazak "dečaka-monstruma" iz zatvora oživeće staru žeđ za osvetom kod nekih ljudi, a Dijego će, skriven iza novog identiteta, pokušati da složi sve deliće slagalice iz prošlosti. Ezekjel mu pomaže, ali sve će biti dovedeno u pitanje kada se mladić zaljubi u njegovu verenicu Marijanu.
  • Marijana (Elizabet Gutjerez) - Privlačna devojka, manekenka koja potiče iz siromašne porodice. Odmalena je znala da svojom lepotom može da dobije sve što poželi. Upoznaje bogatog bankara Ezekjela i bez razmišljanja se upušta u vezu sa njim, nezasito trošeći njegov novac. Ipak, onaj koji će probuditi strast u njoj zapravo je Ezekjelov sin Lusijano, sa kojim se upušta u zabranjenu vezu. Međutim, strasnu avanturu dovešće u pitanje telohranitelj Martin.
  • Antonija (Marica Rodrigez) - Jedna od najcenjenijih psihijatrica zatvorske njujorške bolnice, koja je život posvetila zadovoljavanju pravde. Uz pomoć bankara Ezekjela uspeva da oslobodi Dijega iz zatvora, ubedivši sudiju da mladić ne predstavlja opasnost po društvo. Problem nastaje kada se ona zaljubi u njega i kada joj, zbog traganja za informacijama o masakru, život postane pravi pakao.
  • Ezekjel (Saul Lisazo) - Uglađeni milioner, vlasnik banke. Odrastao je u skromnoj porodici, a sve što ima stekao je isključivo zahvaljujući svom trudu. Nakon što zbog ljubomore uništi život svoje bivše supruge Laure, upušta se u romansu da Marijanom san Lukas, uprkos velikoj razlici u godinama. Međutim, ogromno nepoverenje dovodi do toga da Ezekjel unajmi Martina da sve vreme pazi na nju.
  • Veronika (Vanda de Isidoro) - Mlada novinarka, bivša učenica škole u kojoj se odigrao masakr. Želi da otkrije Dijegovo utočište, jer je uvek htela da se osveti za smrt svog brata koji je stradao u masakru, zbog čega je osmeh zauvek nestao sa lica njenih roditelja. Kad sazna da je "dečak-monstrum" slobodan, Veronika će učiniti sve da ga pronađe i predstavi ga medijima kao najgoreg ubicu ikada.
  • Lusijano (Džonatan Islas) - Zgodni i ambiciozni inženjer, koji je uvek bio centar očevog života. Dok s jedne strane održava skrivenu vezu sa njegovom verenicom Marijanom, sa druge strane postaje dečko novinarke Veronike. Martinov dolazak u njemu će izazvati bes i zavist, jer oseća da Ezekjel gaji posebnu naklonost prema mladiću. Zbog toga će uraditi sve da ga uništi i udalji od svoje porodice.
  • Markos (Rafael Leon) - Iskompleksirani samac, studirao je nekoliko fakulteta, ali nijedan nije završio, baš kao što nije uspeo ni u jednom započetom poslu. Zbog toga se odaje drogi - skupom poroku koji ne može sam da isfinansira. Strast u njemu probudiće bratova devojka Veronika, novinarka koja ga je ostavila bez daha čim ju je ugledao.

Glumačka postava

[uredi | uredi kod]

Glavne uloge

[uredi | uredi kod]
Glumac: Uloga:
David Čokaro Dijego Mersedes Karasko
Martin Mendes
Elizabet Gutijerez Marijana San Lukas
Saul Lisazo Esekijel Alvarado
Marica Rodrigez Antonija Viljaroel
Marlen Favela Erika Olivares
Eva Samanjego

Sporedne uloge

[uredi | uredi kod]
Glumac: Uloga:
Džonatan Islas Lusijano Alvarado
Felisija Merkado Valerija Samanjego
Roberto Mateos Federiko Samanjego
Gabrijela Rivero Laura Kruz / Franciska
Eduardo Serano Huan Merkader
Rebeka Marikez Sonja Kastro
Kimberli Dos Ramos Katerina Alvarado
Hose Giljermo Kortines Aleks Maldonado
Sintija Olavarija Dijana Merkader
Žaklin Markez Tanja Stuardo
Vanda D'Isidro Veronika Baeza
Dajana Garoz Karolina Pinto
Paloma Markez Natalija Garsija
Čela Arijas Elijana Alvarado
Marta Mihares Manuela Kruz
Hektor Fuentes Salvador Kasas
Rafael Leon Markos Alvarado
Kristijan Karabijas Omar Merkader
Vilijam Valdez Migel Anhel Samanijego
Horhe Eduardo Garsija Huanito Merkader
Dijego Mersedes Karasko (kao dečak)
Džina Velez Marsela Ljanos
Ivana Rodrigez Adela
Alma Matresito Penelope Magaljanes
Ana Karolina Grahales Roberta Di Monte
Huan Sepro Danijel Viljaroel
Gustavo Pedraza Horhe Kastiljo
Marsela Suarez Tanja Stuardo (kao devojčica)
Džina Rodrigez Dijana Merkader (kao devojčica)
Emili Alvarado Karolina Pinto (kao devojčica)
Ivan Ernandez Felipe Rios

Napomene i reference

[uredi | uredi kod]