Eddie Mannix

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice Edi Meniks)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Joseph Edgar Allen John Mannix alias Edgar J. "Eddie" Mannix (25. februar 1891 – 30. august 1963) bio je američki poslovni čovjek, poznat kao jedan od najmoćnijih ljudi u Hollywoodu sredinom 20. vijeka.

Karijeru je započeo kao izbacivač, a potom blagajnik u zabavnom parku, a nakon čega se zaposlio u distribuciji filmova za studio koji će kasnije postati poznat kao Metro-Goldwyn-Mayer. S vremenom je napredovao do mjesta generalnog direktora i potpredsjednika kompanije.

Mannix se 1930-ih upoznao sa plesačicom Toni Mannix koja mu je postala ljubavnica, a 1951. i supruga. Nedugo potom je započela ljubavnu vezu s nekoliko godina mlađim glumcem George Reeves koji će postati slavan tumačeći lik Supermana u popularnoj TV-seriji. Iako postoje navodi da je Mannix dao blagoslov svojoj supruzi da održava vanbračnu vezu, kasnije je postao predmetom špekulacija i teorija zavjere nakon što je u junu 1959. godine Reeves smrtno stradao u incidentu koji je službeno proglašen samoubistvom. Prema njima je Mannix iskoristio svoje veze u losanđeleskom podzemlju da likvidira Reevesa, odnosno veze sa policijom da cijeli slučaj zataška. U svakom slučaju su Toni i Eddie Mannix ostali zajedno sve do Eddiejeve smrti. Njegov pogreb je bio veliki događaj u Hollywoodu, a tom prilikom su James Stewart i Robert Taylor nosili njegov lijes.

Pojavljuje se kao lik u filmu Hollywoodland, gdje ga je tumačio Bob Hoskins. Fiktivna verzija Mannixa, koju je tumačio Josh Brolin, se pojavljuje u filmu Hail, Caesar!.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]