ECPYN - Europska Politička Mreža Mladih

Izvor: Wikipedia

Europska Kršćanska Politicka Mreža Mladih je politička organizacija koja okuplja kršćane iz cijele Europe u cilju jačanja kršćanske politike u Europi. ECPYN je nezavisna organizacija mladih unutar Europskog Kršćanskog Politickog Pokreta.

Šablon:Collapsible lists option


O ECPYN[uredi - уреди]

Europska Kršćanska Politička Mreža Mladih je osnovana u Julu 2004 u Kortenbergu u Belgiji od strane PerspectivE, mladih Kršćanske Unije u Holandiji i drugih Europskih Kršćanskih organizacija mladih, kao što su Christian People Alliance Youth (UK). Začetak ECPYN organizacije je bila posljedica jedne Medjunarodne Ljetne Skole gdje su sudjelovali mladi iz čitave Europe.

Aktivnosti[uredi - уреди]

• Od medjunarodne ljetne skole u Kortenbergu 2004 godine, ljetne skole se odrzavaju svake godine. Ovi dogadjaji nude mnostvo aktivnosti kao sto su radionice, ekskurzije i predavanja na odredjene teme političke prirode. ECPYN je organizirao sljedeće ljetne skole: 2005, Lunteren, Holandija; 2006, Birstonas, Litvanija; 2007, Wurzburg, Njemačka; 2008, Chisianau, Moldavija; 2009,Risan, Crna Gora; 2010, Ohrid, Makedonija; 2011, Pariz, Francuska; 2012, Zagreb, Hrvatska.
• ECPYN je takodjer zapoceo organizaciju zimske skole od Januara 2011 kada je dogadjaj odrzan u Lvivu, Ukraina. Iduce godine u Januaru mjesto zimske skole je bio Esztergom, Madjarska.
• ECPYN takodjer organizuje regionalne konferencije u razlicitim djelovima Europe i programe za mlade unutar Europskog Kršćanskog Političkog Pokreta (ECPM). U Oktobru 2010 godine regionalna konferencija je održana u Tbilisi, Georgia.
• 2012 godine ECPYN je započeo i novi intenzivni program - ECPYN političku akademiju pod nazivom Crossroads. Prva sesija je odrzana u Temišvaru, Rumunija, a druga u Zagrebu, Hrvatska.

ECPYN Tim[uredi - уреди]


Razvan Burleanu (Rumunija) - predsjednik
Nutsa Shavladze (Georgia) - potpredsjednik
Auke Minnema (Holandija) - sekretar
Denys Dhiver (Francuska) - politički sekretar
Elina Foinska (Ukraina) - organizacija dogadjaja
Peter Danku (Madjarska) - direktor komunikacija

Organizacije Članice[uredi - уреди]

Linkovi[uredi - уреди]

ECPYN
PerspectieF Internationaal
ECPM