Dudaktan Kalbe (TV serija 2007)

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Dudaktan Kalbe
Formatdramska serija
NastupajuAslı Tandoğan
Burak Hakkı
Yiğit Özşener
Özge Özder
Zemlja porijekla Turska
Jezik/citurski
Broj sezona3
Broj epizoda75
Produkcija
Trajanje45 min. po epizodi
Eksterni linkovi
Službene stranice

'Dudaktan Kalbe je turska TV serija koja se originalno emitirala od 2007. do 2009. na programu Show TV. Predstavlja adaptaciju istoimenog romana književnika Reşata Nurija GüntekinaGlavne uloge imali su Aslı Tandoğan, Burak Hakki i Yiğit Özşener.

U Hrvatskoj je emitirana na programu RTL Televizije pod naslovom Kismet, . U Srbiji je njeno emitiranje predviđeno na Prvoj srpskoj televiziji pod naslovom Plač violine.

Radnja[uredi - уреди | uredi kôd]

Hüseyin Kenan Gün je svjetski poznati skladatelj, violinist i ponos čitave Turske, koji se nakon turneje vraća na ujakovo imanje kako bi proveo odmor s majkom. Njegovo djetinjstvo obilježilo je samoubojstvo njegova oca koji biva osuđen zbog pljačke i neljubaznost ujaka Saiba koji ga je odgojio. Također, dugo se osjećao nedostojnim Leyle, svoje prve ljubavi, te se stoga odlučio posvetiti karijeri i otputovati inozemstvo.

Nakon Kenanovog odlaska u inozemstvo, njegov bratić Cemil oženi se Leylom iako zna da ga ona ne voli. Nada se da će ona jednoga dana prestati voljeti Kenana, ali Leylina ravnodušnost potaknula je u njemu tjeskobu i očaj.

Lamia je mlada djevojka, te ujedno i Kenanova obožavateljica. Nakon smrti roditelja odlazi živjeti s obitelji koja ju tretira kao sluškinju i želi da se uda za jednog od njihovih rođaka.

Jednoga dana Kenan odlazi u Istanbul kako bi objavio zaruke s Cavidan. Nakon nekog vremena, ponovno posjeti rodni kraj dok mu je zaručnica na službenom putu i iznenadi se kada otkrije da je mlada i nevina Lamia odrasla u lijepu ženu. Ovog puta, Kenan joj uzvrati simpatije i započne aferu s njom...

Likovi[uredi - уреди | uredi kôd]

  • Hüseyin Kenan Gün je svjetski poznati skladatelj, violinist i ponos čitave Turske. Vraća se s turneje na ujakovo imanje kako bi proveo odmor s majkom. Dok je na odmoru, Kenan posjeti prijatelje i svoju prvu ljubav, Leylu. Slavni, zgodni i šarmantni Kenan u središtu je pozornosti svih žena u gradu, sve se žele što prije upoznati s njim, pa tako i mlada djevojka Lamia. Kenan odlazi u Istanbul kako bi obznanio zaruke s Cavidan. Nakon nekog vremena, Kenan ponovno posjeti rodni kraj dok mu je zaručnica na službenom putu i iznenadi se kada otkrije da je mlada i nevina Lamia odrasla u lijepu ženu. Ovog puta, Kenan joj uzvrati simpatije i započne aferu s njom. Unatoč osjećajima koje gaji prema Lamiji, Kenan je prisiljen vratiti se zaručnici u Istanbul i ostaviti Lamiju koja krije veliku tajnu njihove ljubavi
  • Lamia Sönmez je najveća obožavateljica Kenanove glazbe. Na Lamijinu žalost, Kenan ne primijeti njezinu zainteresiranost i ne uzvrati joj ljubav. Njezini snovi o mogućoj romansi s Kenanom ostvarit će se nakon što on započne aferu s njom.
  • Cemil Paşazade je Kenanov bratić koji se nimalo ne veseli njegovu dolasku jer je ljubomoran na njegov svjetski uspjeh, ali i na osjećaje koje gaju prema njegovoj supruzi pa koristi svaku priliku da to i naglasi.
  • Leyla Paşazade je Kenanova ljubav iz mladosti koja se nakon njegova odlaska u Istanbul udala za njegovog bratića Cemila.
  • Sait Paşazade je Kenanov ujak koji je u prošlosti iz nužde pružio utočište svojoj sestri udovici i nećaku, te im s vremenom živote pretvorio u pakao. Sada se nada da će mu nećak vratiti uslugu i biti mu od velike koristi u predizbornoj kampanji za gradonačelnika općine.

Uloge[uredi - уреди | uredi kôd]

Glumac Lik
Aslı Tandoğan Lamia Sönmez
Burak Hakkı Hüseyin Kenan Gün
Yiğit Özşener Cemil Paşazade
Özge Özder Cavidan Meriçoğlu
Fadik Sevin Atasoy Leyla Paşazade
Ayten Soykök Enise
Köksal Engür Sait Paşazade
Güzin Alkan Makbule Köksal
Yavuz Sepetçi Kemal Köksal
Gözde Kansu Nimet Basar
Salahsun Hekimoğlu Vefik Meriçoğlu
Uğur İzgi Nazım (prva sezona)
Barış Hayta Nazım (druga sezona)

Nazivi u drugim državama[uredi - уреди | uredi kôd]

Država Naziv Srpskohrvatski prijevod
Flag of Romania.svg Rumunjska De pe buze la inima Od usana do srca
Flag of Albania.svg Albanija Fjalë drejt zemres Riječi na srcu
Flag of Greece.svg Grčka Kismet Kismet
Flag of Turkey.svg Turska Dudaktan Kalbe Usne do srca

Izvori[uredi - уреди | uredi kôd]