Donald Valentine

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Donald Don Valentine

Donald Valentine je američki financijaš koji igra odlučujuću ulogu u razvoju kompjuterske industrije od njenih početaka u sedamdesetim godinama dvadesetog veka, pa do današnjih dana.

Karijera[uredi | uredi kod]

Po završetku Fordham univerziteta koji se nalazi u američkoj saveznoj državi New York Donald Valentine postaje jedan od osnivača National Semiconductor]] 1959. godine koji će kasnije napustiti da bi radio kao direktor prodaje u Fairchild Semiconductor. Nakon 13 godina rada na dobro plaćenim poslovima u tehnološkim kompanijama gdje stječe poslovnu reputaciju Donald Valentine osniva 1972. godine Sequoia Capital s osnovnim ciljem financiranja osoba s tehnološkim poslovnim idejama, ali s nedostatkom novca za ostvarivanje tih ideja.

Prvo od njegovih za kompjutersku industriju uspješnih važnih ulaganja postaje korporacija Atari kojoj je bila potrebna pomoć za proizvodnju Ponga. Nakon toga uspeha dolaze uspešna ulaganja u Oracle Corporation, Apple Computer, LSI Corporation, Cisco Systems (njegovo najprofitabilnije ulaganje tokom prvih 20 godina), Google, YouTube i mnoga, mnoga druga. Tokom svoje 40 godina duge poslovne karijere Donald Valentine će financirati pokretanje više od 500 tehnoloških kompanija.

Donald Valentine je svojim investiranjem odigrao odlučujuću ulogu u razvoju kompjuterske industrije tako da je dobio titulu djeda investitora Silikonske doline,a igrom rječi i nadimak Don pošto je u engleskom jeziku skraćenica imena Donald, dok je u talijanskom i španskom jeziku to počasna titula.

Izvori[uredi | uredi kod]