Dog Soldiers

Izvor: Wikipedia
Dog Soldiers
Režija Neil Marshall
Producent Christopher Figg
Tomo Reeve
David E. Allen
Scenario Neil Marshall
Uloge Kevin McKidd
Sean Pertwee
Liam Cunningham
Distribucija Pathe Film
Datum(i) premijere 2002.
Trajanje 101 min.
Zemlja  Ujedinjeno Kraljevstvo
 Luksemburg
Jezik engleski
Dog Soldiers na Internet Movie Database

Dog Soldiers je britanski horor iz 2002. godine, kojeg je režirao Neil Marshall, koji je ujedno napisao i scenarij filma. Glavne uloge u filmu tumače Kevin McKidd, Sean Pertwee i Liam Cunningham. Film iako je britanske produkcije, skoro u potpunosti je snimljen u Luksemburgu. U SAD-u film nikada nije bio prikazan u kinima već je odmah bio distribuiran u video (VHS) formatu. Film sadrži veliki broj homage-a različitim filmovima, koji sežu sve od filmova poput Wild Buncha pa do onih poput Matrixa. U filmu, također, postoje i brojne reference na prethodne radove Sama Raimija, uključujući i korištenje imena Brucea Campbella za jednog od likova.

Radnja[uredi - уреди]

Radnja filma se vrti oko šesteročlane postrojbe britanskih vojnika, koji se nalaze na vježbi u škotskim gorjima. Rutinski izvodeći svoj zadatak, oni pronalaze unakažene ostatke druge postrojbe koja je ondje također bila na vježbi. Jedini preživjeli od unakažene postrojbe daje svojim spasiteljima nejasne opise onoga što ih je napalo. Nakon prethodno spomenutog, neviđeni antagonisti pokazuju svoju prisutnost, nakon čega se vojnici povlače. Tijekom svog povlačenja oni nailaze na zoologinju, koja ih odvodi do napuštene kuće. Nadalje, kako mrak počne sve više padati, tako kuća u kojoj se nalaze protagonisti, biva okružena sve većim brojem napadača. Na zaprepaštenje vojnika otkriva se kako su njihovi progonitelji zapravo vukodlaci. Daljnji tijek priče je vezan uz opsadu već spomenute kuće.

Glavne uloge[uredi - уреди]

  • Kevin McKidd kao vojnik Cooper
  • Sean Pertwee kao narednik Wells
  • Liam Cunningham kao satnik Ryan
  • Emma Leasby kao Megan
  • Thomas Lockyer kao kaplar Bruce Campbell
  • Darren Morfitt kao Witherspoon
  • Chris Robson kao Joe Kirkley
  • Leslie Simpson kao Terry Milburn

Nagrade[uredi - уреди]

Film je 2002. osvojio nagrade Golden Raven, Public's Award i Nagradu Saturn za najbolje DVD izdanje.

Nastavak[uredi - уреди]

Film Dog Soldiers će dobiti i svoj nastavak pod imenom Dog Soldiers: Fresh Meat. Radnja nastavka započinje ondje gdje je priča stala u originalu, s tim da su ovaj puta u centru pozornosti američki vojnici [1]. U produkciji nastavka nije sudjelovao redatelj/scenarist originala Neil Marshall, niti kinematograf Sam Curdy, kao niti itko drugi iz ekipe koja je sudjelovala u snimanju originala.

Izvori[uredi - уреди]

Vanjske veze[uredi - уреди]