Do Not Adjust Your Set

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Do Not Adjust Your Set
Format TV-emisija za djecu
Nastupaju Denise Coffey
Eric Idle
David Jason
Terry Jones
Michael Palin
Zemlja porijekla  Ujedinjeno Kraljevstvo
Jezik/ci engleski
Broj epizoda 27
Produkcija
Izvršni producent(i) Humphrey Barclay (serijal 1)
Ian Davidson (serijal 2)
Trajanje 30 min.
Emitiranje
Originalni kanal ITV
Originalno prikazivanje 26. decembar 1967. – 14. maj 1969.

Do Not Adjust Your Set (DNAYS) je britanska TV-serija za djecu koja se emitirala na programu mreže ITV od 1967. do 1969. godine. Naslov, koji doslovno znači "Ne namještajte svoj televizor" je potekao iz tada uobičajene poruke, odnosno telopa kojima se gledatelje obavještavalo da program ne mogu pravilno gledati zbog problema u studiju i na vezama, a ne zbog problema u njihovom TV-aparatu. Specifičnost serije su bili bizarni nadrealni skečevi koje su pratili kratki animirani inserti koje je radio dotada nepoznati Terry Gilliam.

Jedan od stalnih likova je bilo Captain Fantastic ("Kapetan Fantastični"), parodija superheroja koju je tumačio David Jason, tada nepoznati mladi glumac kojemu će ona biti odskočna daska za dalju televizijsku karijeru. Njegovog glavnog neprijatelja - Mrs. Black - je tumačila Denis Coffey, koja će se i sama etablirati u komičarku.

Među stalnim članovima glumačke postave su bili Eric Idle, Michael Palin i Terry Jones. Njih trojica su se nešto kasnije udružili s Gilliamom u znamenitu komičarsku grupu Monty Python.

Eksterni linkovi[uredi - уреди | uredi izvor]