Do Começo ao Fim

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Do Começo ao Fim
Režija Aluizio Abranches
Producent Aluizio Abranches
Scenario Aluizio Abranches
Uloge Rafael Cardoso
João Gabriel Vasconcellos
Júlia Lemmertz
Fábio Assunção
Muzika André Abujambra
Fotografija Ueli Steiger
Distribucija Lama Films
Datum(i) premijere 27. novembar 2009 (2009-11-27)
Trajanje 105 min
Zemlja  Brazil
Jezik Portugalski jezik
Budžet 1 milion dolara[1]
Web stranica http://www.docomecoaofim.com.br/
Do Começo ao Fim na Internet Movie Database

Do Começo ao Fim ("Od početka do kraja") je brazilski dramski film iz 2009. godine u režiji Andréa Abujambre. Film prati priču dva polibrata, koji razviju veoma blizak odnos kao deca, koji se pretvori u incestuoznu vezu kada odrastu. Reditelj filma je rekao da je nameravao da napravi ljubavni film, bez obzira na okolnosti ljubavne priče.

Radnja[uredi - уреди | uredi izvor]

Film se bavi odnosom koji se tabu odnosom incesta. Film počinje 1986. godine rođenjem Thomása. Šest godina kasnije film prikazuje veoma blizak odnos, obeležen obostranim zaštitničkim stavom, između braće, koji odrastaju sa majkom Julietom i njenim drugim mužem, Alexandreom, Thomásovim ocem. Nakon smrti majke, Francisco i Thomás, koji sada imaju 25 i 20 godina, iz bratske bliskosti razvijaju ljubavnu vezu. Thomás, kao talentovani plivač, dobija ponudu da ode na pripreme u Moskvu za Olimpijadu, koja će trajati tri godine. Ovo je prvi put da se njih dvojica razdvajaju.

Uloge[uredi - уреди | uredi izvor]

Objavljivanje[uredi - уреди | uredi izvor]

Film je privukao veliki broj gledalaca i gledateljki, samo za prvi vikend pogledalo ga je preko 10.000 ljudi. Prikazivan u samo 9 bioskopa (u poređenju sa 550 bioskopa u kojima je prikazivan film 2012 ili više od 600 za New Moon), film je dospeo na 6. mesto po gledanosti samo za prvi vikend prikazivanja.[2]

Izvori[uredi - уреди | uredi izvor]

Vanjske veze[uredi - уреди | uredi izvor]