Djeca pjevaju hitove

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Djeca pjevaju hitove (2006) i na pozornici...
... i u gledalištu belomanastirske kinodvorane

Djeca pjevaju hitove dječji je festival koji od 2005. godine organizuje Društvo "Naša djeca" Beli Manastir uz podršku Grada Belog Manastira i njegovog Centra za kulturu, s ciljem da se što više djece iz cijele Baranje uključi u kulturni život Grada. Festival se održava svake godine u mjesecu maju u kinodvorani Centra za kulturu.

2006.[uredi | uredi kod]

Drugi festival održan je 18. V. 2006. godine u belomanastirskoj kinodvorani. Nastupilo je 55-ero djece, osnovnoškolaca iz Belog Manastira, Branjinog Vrha i Šećerane. Pobijedio je Daniel Džambas s pjesmom "Reci, brate moj". Festival je vodio Robert Repić, voditelj Radija Baranja.

2007.[uredi | uredi kod]

Treći festival održan je 23. V. 2007. godine također u belomanastirskoj kinodvorani. Nastupilo je tridesetpetero djece s 20 pjesama. Pobijedila je Mija Horvat s pjesmom Prava ljubav, druga je bila Aleksandra Prijović s pjesmom Čarobno jutro, dok je treće mjesto osvojila Maja Tomšić s pjesmom Pleši sa mnom. Nagradu publike osvojila je Antonija Lošonski s pjesmom Ja, ja, ja uz odličan scenski nastup. Pobjednicima su bile osigurane vrijedne novčane nagrade, a svi izvođači dobili su zahvalnice, ružu i čokoladu kao znak pažnje i zahvale za učešće.

2008.[uredi | uredi kod]

Nakon audicije, koja je održana 22. IV. 2008. godine u belomanastirskoj OŠ "Dr. Franjo Tuđman", odabrano je 19 pjesama u izvođenju osnovnoškolaca od prvog do osmog razreda. Slijedile su tronedjeljne pripreme za festival. Takmičenje je održano 15. V. 2008. u kinodvorani pred brojnom publikom.

Od izvedenih pjesama stručni žiri odabrao je tri najbolje: prvo mjesto osvojila je Milijana Đukić s pjesmom Anđele, druge su bila sestre bliznakinje Ana i Marija Kovač s pjesmom Rođena da budem prva, a treća Manuela Mijatović s pjesmom Preboli me. Po mišljenju publike najbolji su bili Josip Merda i Toni Čivić s pjesmom Dođi u Vinkovce. Svi pjevači dobili su priznanja za učešće, dok su prva tri mjesta dobila i novčane nagrade.

2009.[uredi | uredi kod]

Peti festival održan je 14. V. 2009. godine u belomanastirskoj kinodvorani. Nastupila su 23 baranjska mališana, izvevši 16 pjesama. Stručni žiri odabrao je tri najbolje izvedbe: prva je bila Klementina Jovanović iz Šećerane s pjesmom Minus i plus grupe Magazin, druga je bila Magdalena Bukna s pjesmom 17 mi je godina tek, a treće bliznakinje Ana i Marija Kovač s pjesmom Sirotica. Kao najbolju publika je proglasila izvedbu dueta koji su činili Tena Kuhar i Arijan Bajrami, a koji su otpjevali pjesmu Prava ljubav Luke Nižetića.

2010.[uredi | uredi kod]

Nakon audicije, koja je održana 10. V. 2010. godine u belomanastirskoj OŠ "Dr. Franjo Tuđman", odabrano je 14 pjesama u izvođenju osnovnoškolaca od prvog do osmog razreda. Slijedile su dvonedjeljne pripreme za festival. Takmičenje je održano 25. V. 2010. u kinodvorani pred brojnom publikom.

Od izvedenih pjesama stručni žiri odabrao je tri najbolje: prvo mjesto osvojila je Milana Medić s pjesmom Zeko i potočić, drugi je bio Daniel Džambas s pjesmom Sine moj, a treća Antonija Horvat s pjesmom Preboli me. Po mišljenju publike najbolji je bio Daniel Džambas. Svi pjevači dobili su zahvalnice i čokolade.

2011.[uredi | uredi kod]

Godine 2011. u konkurenciji je bilo 13 pjesama (9 mladih pjevača i četiri dueta, sve učenici belomanastirske i šećeranske osnovne škole. Pobijedila je Antonia Horvat s pjesmom Moj si anđeo, drugi je bio Danijel Džambas s pjesmom Boži, brani je od zla, a treći duet sastavljen od sestara Ane i Marije Kovač s pjesmom Crni leptir. Za publiku najbolji je bio Danijel Džambas, a iznenađenje večeri bio je Juraj Jurlina, sudionik šoua Hrvatska traži zvijezdu 2010. godine. Svi pjevači dobili su priznanja, a najbolji i prigodne nagrade. Gosti večeri bili su članovi Organizacije glazbeno-estradnih izvođača Osijek.

2012.[uredi | uredi kod]

U organizaciji društva 'Naša djeca' i ove će je godine održan tradicionalni festival 'Djeca pjevaju hitove' u Kino dvorani Beli Manastir. Za najbolju izvedbu natjecalo se 12 malih pjevača, a titulu najbolje, po drugi puta na festivalu, odnjela je Milana Medić s pjesmom 'Bižuterija' Jelene Rozge. Nakon dvije audicije, odabrano je 12 natjecatelja, glazbeno nadarene djece Belog Manastira i okolice, koja su pjevalai poznate domaće hitove. Drugo mjesto osvojio je Danijel Džambas pjevajući Thompsonovu pjesmu 'Dan dolazi' za koju je ujedno dobio i nagradu publike, a treće mjesto osvojila je Mia Šipek sa Severininom pjesmom 'Tvoja prva djevojka'.

2014.[uredi | uredi kod]

Stela Peter s pjesmom “Solo igračica” osvojila je prvo mjesto i nagradu publike na devetom zaredu festivalu Djeca pjevaju hitove, koji je u kinodvorani organiziralo Društvo naša djeca. Dvanaest skladbi izvelo je 15 pjevačica i pjevača, učenika OŠ Dr. Franje Tuđmana i OŠ Šećerana, koji su proteklog mjeseca izabrani na audiciji. Iako je oduševila scenskim nastupom, drugim se mjestom morala zadovoljiti Nela Vargek, koja se odlučila za pjesmu Dobitna kombinacija, a treće je mjesto pripalo Klementini Jovanović s pjesmom Tarapana. Osim njih, na festivalu su nastupili Selena Pligl, Mia Tomšić, Lorena Pligl, Josipa Kolonić, Gabrijel Novak i Ozren Malinić, dok su u duetu pjevali Vanja Milješić i Patrik Grujić, Josipa Vargek i Lana Drvoderić te Ena Bencek i Matea Juračić. Najboljima su uručene nagrade, a svim sudionicima zahvalnice. Pokrovitelj festivala bio je Grad Beli Manastir, a sponzori Baranjska čistoća, Foto Mara, Restoran Kod Kaje, HOK, CB Jungle, Trgovački obrt Peter, cvjećarnice Slonja i Centar za kulturu.

2015.[uredi | uredi kod]

I ove je godine, u organizaciji Društva "Naša djeca" Beli Manastir, održan je 10 po redu festival "Djeca pjevaju hitove" na kojem su sudjelovali učenici osnovnih škola Beli Manastir i Šećerana. Nakon audicije održane u prostorijama OŠ "Dr. Franjo Tuđman", odabrano je 13 pjesama između koji je žiri odabrao tri najbolje. Natjecanje je održano 20. svibnja u Kino dvorani Beli Manastiri Pred brojnom publikom, mali pjevači izveli su svoje pjesme, a prvo mjesto osvojio je Gabrijel Novak s pjesmom Parnog Valjka 'Sve još miriše na nju', druga je bila Martina Kovač s pjesmom Žanamari Lalić 'Crni leptire' za što je dobila i nagradu publike, a treće mjesto osvojila je Dijana Marić s pjesmom Jelene Rozge 'Okus mentola'. Svi natjecatelji dobili su priznanja za sudjelovanje, dok su prva tri mjesta dobila i novčane nagrade.

2016.[uredi | uredi kod]

Na ovogodišnjem natjecanju Djeca pjevaju hitove, što ga je za učenike osnovnih škola iz Belog Manastira i Šećerane organiziralo Društvo Naša djeca Grada Belog Manastira, nastupilo je 8. lipnja u belomanastirskoj kinodvorani 12 izvođača. Ocjenjivanje najboljih radio je stručni žiri sastavljen od profesorica u Umjetničkoj školi Beli Manastir, Janje Puljić i Magdalene Mandura, Davora Novoselića (iz glazbenog sastava Krivi spoj), Tomislava Tenjerija (dopredsjednika HKUD-a Beli Manastir) i Jelene Blašković (voditeljice i glazbene urednice Radio Baranje). Publika je kod ulaska u dvoranu dobila popis izvođača i pjesama, te su i oni zaokruživanjem rednog broja ocjenjivali tko je najbolji. Najviše glasova publike dobila je Martina Kovač za pjesmu "Sve što ti nisam znala dati". Stručni žiri imao je veće mogućnosti, pa su tako odlučili da treće mjesto zaslužuje Gabrijel Novak (prošlogodišnji pobjednik) za pjesmu "Jesen u meni", druga je Julija Feher sa "Hajde da ludujemo", dok je po njihovom ocjenjivanju najbolja Martina Kovač, pa je ona i ukupna pobjednica "Djeca pjevaju hitove 2016.". Osim ovih "najboljih", nastupili su još i: Jelena Stojanović (Crni leptire), Martina Tompić (Jar of Hearts), Dijana Marić (Dobitna kombinacija), Selena Pligl (Kao moja mati), Stela Peter (Stay), Antonio Gerdešić (Vrati mi se nesrećo), Rada Baić (Euphoria), Hanna Pavlic (Hurem) i Mihaela Barčan (Hajde da ludujemo). Nakon izvođenja natjecateljskog dijela programa, započelo je ocjenjivanje pjevača i pjevačica, a u revijalnom dijelu nastupio je reper i učenik belomanastirske osnovne škole Samuel Kopčok, te 20-ak minuta i osječka bubnjarska skupina RitmOS, koja je belomanastircima još u sjećanju sa prošlogodišnjeg Land Art Festivala – Slama, koji se održavao na Šećeranskom jezeru

2017.[uredi | uredi kod]

Dječji festival Djeca pjevaju hitove održan je 18. svibnja 2017. godine u Belom Manastiru. Prema ocjeni stručnog žirija prva tri mjesta osvojile su: 1. Martina Kovač 2. Julija Feher 3. Lana Dominić. Nagradu publike osvojila je Martina Kovač :)

2018.[uredi | uredi kod]

Dječji festival "Pjevamo hitove" održan je 12. lipnja 2018. godine u Belom Manastiru. Prema ocjeni stručnog žirija prva tri mjesta osvojile su: 1. Leina Leutar 2. Lada Zvečevac 3. Julija Feher. Nagradu publike osvojila je Leina Leutar :)

Izvori[uredi | uredi kod]