Dirty Mary, Crazy Larry

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Dirty Mary, Crazy Larry
RežijaJohn Hough
ProducentNorman T. Herman
Scenario
PredložakThe Chase; autor:
Richard Unekis
Uloge
MuzikaJimmie Haskell (glavna tema)
FotografijaMichael D. Margulies
MontažaChristopher Holmes
StudioAcademy Pictures Corporation
Distribucija20th Century Fox
Datum(i) premijere
17. 5. 1974 (1974-05-17)
Trajanje92 min.[1]
Zemlja Sjedinjene Države
Jezikengleski
Budžet1,14 mil. $[2]
Bruto prihod28,4 mil.[3]

Dirty Mary, Crazy Larry (sh. Prljava Mary, ludi Larry) je američki akcijski film snimljen u režiji Johna Hougha i premijerno prikazan 1974. godine. Temelji se na romanu The Chaser Richarda Unekisa, a protagonist, čiji lik tumači Peter Fonda, je automobilski entuzijast koji u nastojanju da osigura novac za sudjelovanje u NASCAR utrkama počini pljačku te zajedno sa suučesnikom (čiji lik tumači Adam Roarke) nastoji pobjeći pred policijskom potjerom u svome posebnim motorom "dotjeranom" automobilu. Radnja prikazuje kako im se pridruži djevojka (čiji lik tumači Susan George) sa kojom je protagonist imao seks za jednu noć, ali i kako ih nemilosrdno progoni policijac (čiji lik tumači Vic Morrow), koji se pri tome koristi i helikopterom.

Film je snimljen sa relativno niskim budžetom, ali u produkciji velikog studija 20th Century Fox. Zbog glavne uloge Petera Fonde, kao i neuobičajeno mračne i iznenađujuće završnice, često je uspoređivan s kult-filmom Goli u sedlu. Fondi i Foxu je predstavljao iznenađujući uspjeh, postavši Fondin komercijalno najuspješniji film nakon Goli u sedlu.

Uloge[uredi | uredi kod]

Izvori[uredi | uredi kod]

  1. DIRTY MARY, CRAZY LARRY (X)”. British Board of Film Classification. May 30, 1974. Pristupljeno 27. I 2016. 
  2. Solomon, Aubrey. Twentieth Century Fox: A Corporate and Financial History (The Scarecrow Filmmakers Series). Lanham, Maryland: Scarecrow Press, 1989. ISBN 978-0-8108-4244-1. p257
  3. Dirty Mary, Crazy Larry, Box Office Information. The Numbers. pristup 22. V 2012.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]