Dick Barton

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Dick Barton - Special Agent (sh. Dick Barton - Specijalni agent) je bila popularna BBC-jeva radio serije originalno emitirana od 1946. do 1950. godine, a koja je pratila pustolovine istoimenog britanskog obavještajnog operativca. Pravim imenom Richard Burton, u Drugom svjetskom ratu je služio u komandosima te stekao čin kapetana i Vojnički križ. Radnja serije je prikazivala kako se sa svojim prijateljima Jockom Andersonom i Snowyjem Whiteom borio protiv kriminalaca, stranih špijuna i drugih zlikovaca upadajući pri tome u razne opasne situacije iz kojih se uvijek izvlačio svojom domišljatošču. Serija se emitirala subotom ujutro te je bila namijenjena prije svega porodičnoj publici. Zbog toga je stekla izuzetanu popularnost među najmlađom publikom. Kao odjavna špica je poslužila kompozicija Devil's Galop Charlesa Williamsa koju će kasnije "reciklirati" brojne druge BBC-jeve radio i TV-serije

Godine 1948. je novoosnovana filmska kompanija Hammer Film Productions od BBC-ja za relativno niski iznos otkupila prava za ekranizaciju te igrani film Dick Barton: Special Agent gdje je naslovni lik tumačio Donald Stoddard. Film je doživio uspjeh te su snimljena još dva nastavka – Dick Barton at Bay i Dick Barton Strikes Again; dalje nastavke je okončala Stoddardova smrt u prometnoj nesreći.

1951. godine je obustavljanje serije ukinuto kada je urednik Dramskog programa BBC Van Gielgud, nezadovoljan njenim "senzacionalizmom" odlučio zamijeniti sa sapunicom The Archers. BBC je kasnije u nekoliko navrata emitirao nove epizode. Godine 1979. je Southern Television, regionalna TV stanica u okviru ITV pak snimila i emitirala televizijsku seriju od 32 epizode u kojoj je glavni lik tumačio Tony Vogel.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]