Deutsche Welle

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Deutsche Welle
Deutsche Welle
Vrsta emitiranja Televizija
Zemlja  Njemačka
Jezik 30 jezika
Vlasnik ARD
Razina Međunarodna
Početak emitiranja 3. 5. 1953.
Službena stranica (de) www.dw.com/de

(sh) www.dw.com/sr
(sh) www.dw.com/hr
(sh) www.dw.com/bs

Deutsche Welle ili DW je njemački javni međunarodni radiodifuzni servis. Servis je korisnicima dostupan u 30 jezika. Satelitski televizijski servis dostupan je na njemačkom, engleskom, španjolskom i arapskom jeziku. DW je član Europske radiodifuzne unije.

DW redovitno objavljuje vijesti na svojim internetskim stranicama, te uz to vodi i vlastiti centar za razvoj međunarodnih medija pod nazivom DW Akademie. Cilj je servisa predstavljanje Njemačke kao „liberalne demokratske države utemeljene na vladavini prava“, podučavanje njemačkog jezika te proizvodnja vjerodostojnih vijesti.

DW je zapoečeo sa djelovanjem 1953. godine. Sjedište mu se nalazi u Bonnu, gradu na obalama rijele Rajne u saveznoj državi Sjevernoj Rajni-Vestfaliji, koji je u razdoblju Hladnog rata funkcionirao kao administrativno sjedište i de facto glavni grad Zapadne Njemačke. Televizijska proizvodnja smještena je u Berlinu. Obje lokacije stvaraju online sadržaje za internetske stranice servisa.

DW zapošljava oko 4,000 osoba koje rade u preko 60 država širom svijeta. Prema vlastitim tvrdnjama, DW tjedno prati preko 100 milijuna gledatelja.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]