Desilu Productions

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Desilu Productions
Sudbina prodana
Osnovan/a 1951
Prestao/la 29. decembar 1967
Lokacija Los Angeles, Kalifornija, SAD
Proizvoditelevizijska produkcija
RoditeljGulf + Western Industries (1967-1989)

Paramount Communications (1989-1995) Viacom (original) (1994-2005)

Viacom (new) (2006-)

Desilu Productions je bila američka kompanija za televizijsku produkciju koja je djelovala od 1950. do 1967. godine, poznata po nizu izuzetno popularnih, uspješnih i uticajnih televizijskih serija u prvim decenijama američke televizije.

Osnovali su je u maju 1950. zabavljački bračni par Desi Arnaz i Lucille Ball (po čijim je imenima i prozvana), prije svega u nastojanju da Ballinu radio-seriju My Favorite Husband adaptiraju u televizijski sitkom koji će kasnije biti poznat kao I Love Lucy. Serija je postigla izuzetan uspjeh, a to, kao i spremnost Desilua na inovativne pristupe tada još novoj tehnologiji, prije svega korištenje filmske vrpce umjesto emitiranja uživo, je Desilu učinilo jednom od najuspješnijih kompanija tog tipa. Arnaz i Ball su bili zajednički vlasnici sve do razvoda 1960. godine, nakon čega je Ball otkupila Arnazov udio. Godine 1967. je Desilu prodala kompaniji Gulf + Western; od nje je kasnije nastala kompanija Paramount Television.

Televizijske serije koje je producirao ili snimao Desilu[uredi | uredi kod]

Neke od ovih emisija i serija su bile u vlasništvu ili stvorene od strane Desilu; druge su bile tek snimane od strane Desilu ili je njihovim producentima Desilu iznajmio studio i svoje druge resurse.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]