Davor Jovanović

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

www.davorjovanovic.com

Davor Jovanović
Lični podaci
Datum rođenja27. 8. 1988. (1988-08-27) (dob: 35)
Kladovo, SR Srbija, SFRJ
ZanimanjeVokalni solista / Kompozitor / Producent / Inženjer
Davor Jovanović 2017. godine

Davor Jovanović (rođen 27. avgusta 1988. u Kladovu) Vokalni solista / Kompozitor / Producent / Inženjer za audio i video tehnologije

Kao osnovac, svirao je harmoniku u nižoj muzičkoj školi, ali je ubrzo prešao na gitaru i šarmirao komšinice u parku ispred zgrade. Sa 14 godina prestaje da igra folklor i potpuno se posvećuje pevanju uz oca kao prateći vokal, a svirao je i bas gitaru i gitaru u orkestru koji je pratio folklorni ansambl. Nakon srednje elektrotehničke škole iz Kladova dolazi u Beograd 2007. godine gde nastavlja školovanje na Visokoj Elektrotehničkoj školi. Diplomirao je na predmetu Muzička produkcija sa ocenom 10, i sada je zvanično inžinjer za Audio i video tehnologije.

Tecno govori engleski, voli kvalitetne narodnjake, a kič izbegava čak i na svirkama, nikada nije ostao dužan u kafani, ostavlja bakšiš i taksistima, voli ručne satove i ne drži se toga da lepi ljudi ne nose satove, sarme jede i kad nije na slavi, čvarke gotivi isključivo duvan, nazdravlja s rakijom i zna celu Oče naš, kršten je u crkvi Sv. Petke, voli Dunav, svakodnevno sluša radio i ne gleda Televiziju.

Davor je decembra 2011.godine pobedio na veoma popularnom pevačkom takmičenju "Prvi glas Srbije", osvojivši srca publike svojim glasom, iskrenim osmehom i kvalitetnim intepretacijama kako zabavne tako i narodne muzike, gde je izveo najzapamćeniji nastup sa pesmom "Vlajna" čuvenog Tozovca. 

Nakon takmičenja, Davor se pronalazi u muzici kao kantautor i predstavlja se sa svojim prvim zvaničnim singlom “Ja leđa ljubavi nisam okrenuo”, delo iza kojeg stoji mnogo iskrenih emocija, koje je takodje početak Trilogije koju čine još dva singla pod imenom “Moj mali beli pas i ja” i “Što te volim to me ne pitaj”. Kroz dalji rad ostvaruje saradnju sa uvaženim autorima našeg podneblja i učestvuje u mnogobrojnim humanitarnim akcijama.

Saradnja sa grupom “Koncertmajstori” počinje 2014. gde je Davor kao lider jako ponosan na sve ljude koji daju dobar deo sebe, svoje energije i kreativnosti sa istim zajedničkim ciljem zbog velike ljubavi prema muzici pre svega.

Pesmom želi da ulepša svet i interpretacijom na svojstven način, drugačije donosi svaku proživljenu notu i reč. Ne misli da religija treba da ograničava umetnike i shodno tome sarađuje sa svim kolegama i deli svoju muziku sa svima.

Reference[uredi | uredi kod]