David Hodges (CSI: Crime Scene Investigation)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
David Hodges (CSI: Crime Scene Investigation)
lik iz CSI: Crime Scene Investigation
Prvo pojavljivanje"Recipe for Murder"
Zadnje pojavljivanje"Immortality"
Tumač/ica ulogeWallace Langham
PrebivališteLas Vegas
Informacije
Zanimanjekriminalist
Rođenje
Smrt
Trajanje2003-2015
Sezone3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15
Ostala pojavljivanjaImmortality

David Hodges je izmišljeni lik laboratorijskog tehničara koji je bio jedan od protagonista američke TV-serije CSI: Crime Scene Investigation. Tumačio ga je Wallace Langham.

Hodges se prvi put pojavljuje kao povremeni lik u 3. sezoni. Diplomirao je na Williams Collegeu, a prije je radio u Kriminalističkoj laboratoriji Los Angelesa, gdje je stekao reputaciju "gnjavatora". Hodges nakon dolaska u Las Vegas ispočetka stvara zlu krv sa članovima forenzičkog terenskog tima, i to zato što im stalno stavlja do znanja da se od njih smatra superiornijim, dok se istovremeno "laktašenjem" pokušava probiti na višu funkciju. Hodges također izaziva nelagodu svojom sklonošću da, komentirajući slučajeve, iznosi kompromitirajuće ili uznemirujuće detalje iz svog privatnog života. Usprkos toga, njegov izuzetno razvijeno čulo njuha, ali i druge vještine, imaju ključnu ulogu u rješavanju nekoliko teških slučajeva, a posebno spasivši kolege u epizodi Grave Danger. Hodgesa na kraju teško pogađa odlazak Gila Grissoma, te je ispočetka neprijateljski nastrojen prema njegovom nasljedniku Raymondu Langstonu.

Hodges je jedini od likova koji profesionalno ne napreduje u seriji, te se, sa nekoliko izuzetaka, sve vrijeme nalazi u laboratoriji. Tamo postaje svojevrsni suparnik Gregu Sandersu, ali će sa vremenom postati prijatelji. Kod publike je mnogo više pažnje izazvao njegov odnos sa kolegicom Wendy Simms, sa kojom dijeli mnoge sklonosti, i prema kojoj s nimalo uspjeha ne krije zaljubljenost; iako su osjećaji uzvraćeni, njihov odnos ostaje platonski iz profesionalnih razloga.

Izvori[uredi | uredi kod]