Datoteka:Sirius Black OotP.jpg

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Izvorna datoteka(1.500 × 2.001 piksela, veličina datoteke/fajla: 405 kB, MIME tip: image/jpeg)

Sažetak - Опис[uredi | uredi kod]

Opis

Promotivna fotografija Garyja Oldmana u ulozi Siriusa Blacka iz filma Harry Potter and the Order of the Phoenix

Izvor

https://harrypotter.fandom.com/wiki/File:OOTP_promo_Sirius_Black_01_brown.jpg

Datum

12. lipnja 2020. (postavljeno na sh.wiki)

Autor

Autorsko pravo: © Warner Bros. Pictures

Objašnjenje

Pravedna uporaba za sliku Sirius_Black_OotP.jpg. Iako fotografija podliježe zaštiti autorskih prava, ja smatram kako ju također za ovu stranicu pokriva američki zakon o pravednoj uporabi i to iz razloga:

  1. to je promotivna slika stripovskog lika niske rezolucije;
  2. ono uvelike doprinosi članku Sirius Black;
  3. ono ne ograničava vlasnikovu mogućnost da prodaje ili distribuira bilo kakve materijale vezane uz stripove na bilo koji način;
  4. nijedan slobodni primjerak trenutačno nije dostupan;
  5. slika je nužna kako bi ilustrirala jednog od glavnih likova iz serijala, time poboljšavajući kvalitetu članka;
  6. slika će se koristiti samo u članku Sirius Black;
  7. korištenje u drugim člancima nije opravdano;

Licenciranje[uredi | uredi kod]

   Ovo je datoteka zaštićena autorskim pravima koju je objavila kompanija ili organizacija u cilju promocije svog rada ili proizvoda u medijima, na primjer reklamni materijal ili promotivna fotografija u press kitu.

Autorsko pravo nad njom najvjerojatnije pripada kompaniji koja je napravila promotivni artikl ili umjetniku koji je napravio dotični predmet; morate navesti podatak o izvoru kao dokaz vlasništva. Nedostatak takvog dokaza je osnova za brisanje slike.

Vjeruje se da se korištenje slika promotivnog materijala u niskoj rezoluciji

može svesti pod poštenu upotrebu po Zakonu o autorskim pravima SAD. Bilo koja druga upotreba ove slike, na Wikipediji ili drugdje, može biti kršenje autorskih prava. Pogledajte Wikipedia:Poštena upotreba.


Napomena pošiljatelju: Molimo dodajte detaljno objašnjenje poštene upotrebe za svaku upotrebu, kao što je opisano na Wikipedia:Korištenje slika, kao i izvor djela i podatke o autorskim pravima. Valja naglasiti kako politika Wikipedije ne dozvoljava postavljanje promotivnih fotografija živih osoba pod poštenom upotrebom, smatrajući kako se za iste može izraditi slobodni ekvivalent. Sve slike koje u roku od pet dana od postavljanja ne budu imale sve potrebne podatke o objašnjenju, izvoru i autorskim pravima, bit će brisane.


Historija datoteke

Kliknite na datum/vrijeme da biste vidjeli tadašnju verziju datoteke.

Datum/vrijemeMinijaturaDimenzijeKorisnikKomentar
aktualna13:27, 12 juni 2020Minijatura verzije (13:27, 12 juni 2020)1.500 × 2.001 (405 kB)Edgar Allan Poe (razgovor | doprinos){{Infoslika |Opis=Promotivna fotografija Garyja Oldmana u ulozi Siriusa Blacka iz filma ''Harry Potter and the Order of the Phoenix'' |Izvor=https://harrypotter.fandom.com/wiki/File:OOTP_promo_Sirius_Black_01_brown.jpg |Datum=12. lipnja 2020. {{small|(postavljeno na sh.wiki)}} |Autor='''Autorsko pravo:''' © Warner Bros. Pictures |Objašnjenje= Pravedna uporaba za sliku Sirius_Black_OotP.jpg…

Sljedeća stranica koristi ovu datoteku:

Metapodaci