Daniela Sea

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Daniela Sea i Neil G. Giuliano, predsednik GLAAD-a na Sundance film festivalu, 21.1. 2006.

Daniela Sea (rođena 1977.) – američka muzičarka i glumica. Ranije je radila kao žonglerka u poljskom cirkusu[1].

Biografija[uredi - уреди | uredi izvor]

Odrasla je u Malibuu u Kaliforniji. Njeni roditelji bili su hipi intelektualci[2]. Još u njenom detinjstvu njen otac se outovao kao gej. Njen očuh ju je naučio da surfuje i cela porodica se preselila na Hawaiije da bi bilje surfovali. Danijela se odselila od porodice sa 16 godina i pridružila se punk/feminističkoj/umetničkoj zajednici Gilman Street Project u Berkeleyju. Studirala je na Laney Collegu i sarađivala sa nekoliko punk bednova, uključujući The Gr’ups i Cypher in the Snow [3].

Daniela je putovala širom Evrope i Azije. Tursku je prošla auto-stopom, a neko vreme je putovala i sa poljskim cirkusom, radeći kao žonglerka. U toku svojih putovanja, provela je osam meseci u Indiji živeći kao muškarac.

Karijera[uredi - уреди | uredi izvor]

Po povratku iz Evrope, počela je da živi u New Yorku[4]. Odlučila je ponovo da počne da glumi i javila se na audiciju za lezbejsku seriju The L Word[3]. Dobila je ulogu Moire Sweeney, transrodne programerke, koja zajedno sa Jenny dolazi u Los Angeles. U toku treće sezone Moira otkriva svoju transeksualnost i postaje Max, transmuškarac [1].

Pored rada na ovoj seriji, snimila je i film Shortbus[3] (2006.) i Itty Bitty Titty Committee (2007).

Sa svojom devojkom, Capital B, osnovala je bend po nazivu Capital B and the Exciting Conclusion.

Vanjske veze[uredi - уреди | uredi izvor]

Izvori[uredi - уреди | uredi izvor]

  1. 1,0 1,1 Lansing State Journal. "Daniela Sea Biography in L-word.com". http://www.l-word.com/cast/cast_daniela.php. pristupljeno 16. 01. 2007..  Greška kod citiranja: nevaljala <ref> oznaka; ime "Daniela" definirano više puta s različitim sadržajem
  2. danielasea.com. "Daniela Sea's Biography in www.danielasea.com". http://www.danielasea.com/bio.htm. pristupljeno 16. 01. 2007.. 
  3. 3,0 3,1 3,2 Malinda Lo, AfterEllen.com (03. 01. 2006.). "Interview with The L Word's Daniela Sea in AfterEllen.com". http://www.afterellen.com/TV/2006/1/sea.html. pristupljeno 16. 01. 2007..  Greška kod citiranja: nevaljala <ref> oznaka; ime "Interview" definirano više puta s različitim sadržajem Greška kod citiranja: nevaljala <ref> oznaka; ime "Interview" definirano više puta s različitim sadržajem
  4. www.thelword.com. "About the Actors". http://www.sho.com/site/lword/cast.do#daniela_sea.. pristupljeno 16. 01. 2007..