Daddy & Papa

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Daddy & Papa
ŽanrDokumentarni film
RežijaJohnny Symons
ProdukcijaJohnny Symons
ScenarioJohnny Symons
NaracijaJohnny Symons
MuzikaJanice Giteck
David Conley
Glenys Rogers
Premijera2002.
JezikEngleski jezik
Trajanje57 min
Država Sjedinjene Američke Države
Kompanija
DistributerITVS
New Day Films
Tehnička ekipa
FotografijaGail Huddleson
Johnny Symons
Andy Abrahams Wilson
MontažaKim Roberts
' na Internet Movie Database
Zvanični sajt

Daddy & Papa je američki dokumentarni film u režiji i produkciji Jonnyja Symonsa iz 2002. godine. Film se bavi istopolnim roditeljstvom kroz prikaz četiri porodice gej muškaraca, koji su rešili da podižu decu. Film se, takođe, bavi pravnim, društvenim i političkim poteškoćama sa kojima se susreću gej roditelji i njihova deca.

Radnja[uredi | uredi kod]

Reditelj Symons i njegov partner William Rogers i njihov sin, Zachary su jedna od porodica koje se prate u filmu. Ovaj interrasni par nailazi na probleme tokom usvajanja deteta, koje im pravi hraniteljica koja se brine o Zacharyju. Kao radikalna hrišćanka, ona nije voljna da da Zacharyja gej paru, posebno kad joj prijatelji kažu da će oni "raditi svašta sa njim" i da će ga "napraviti gejem".

Kelly Wallace je samohrani otac koji živi u kvartu Castro Disctrict u San Francisku. Wallace usvaja dva brata stara 2 i 3 godine. Oni su tipična deca u američkom sistemu usvajanja: dečaci, braća i Afroamerikanci. Kroz proces privikavanja Kellyja i dečaka na novu situaciju prikazuju se poteškoće samohranog roditeljstva i izolacija u gej kvartu, koji je gotovo potpuno bez dece.

Treća priča prati Fanny Ballantine-Himberg, devetogodišnju devojčicu koju je Philipu Himbergu i Jimu Ballantineu rodila njihova prijateljica kao surogat majka. Deset godina kasnije oni su rastavljeni i obojica imaju nove partnere. Problem sa kojim se Fanny suočava nije to što su njeni očevi gej, već to što su razvedeni. "Fannyna priča istražuje radost gej roditeljstva, bol zbog dramatičnih promena u porodici, i konačno, snagu ljubavi."[1]

Četvrta priča je o osmogodišnjem Oscaru Williamsu, koga je otac napustio i o kome se stara Doug Houghton kao zvanični staratelj. Zakon u Floridi onemogućuje Dougu da usvoji Oscara. Oscarovi baba i deda po ocu u potpunosti podržavaju Douga i smatraju ga pravim ocem deteta.

Nagrade[uredi | uredi kod]

Dokumentarac je dobio brojna priznanja, među kojima su:[2]

Izvori[uredi | uredi kod]

  1. „Daddy and Papa: Synopsis”. Zvanični sajt. Arhivirano iz originala na datum 2010-07-29. Pristupljeno 14.9.2010. 
  2. „Daddy & Papa - A Film By Johnny Symons - Awards”. daddyandpapa.com. Arhivirano iz originala na datum 2008-04-02. Pristupljeno 14.9.2010. 

Vanjske veze[uredi | uredi kod]