Crkva ujedinjenja

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Udruženje Svetog duha za ujedinjenje svjetskog kršćanstva, također poznato kao Crkva ujedinjenja, je novi religijski pokret, koga je u Južnoj Koreji 1954. godine osnovao Sun Myung Moon. Tokom sljedećih nekoliko decenija se proširio na većinu zemalja svijeta te broji između pet i sedam miliona članova.[1][2][3][4]

Vjerovanja Crkve ujedinjenja se temelje na Bibliji te su objašnjenja u crkvenom priručniku Božansko načelo. Veliku pažnju javnosti je privukla Ceremonija blagoslova Crkve ujedinjenja, obred koji služi kao vjenčanje ili ceremonija obnove bračnih zavjeta. Crkva ujedinjenja je nastojala ostvariti međuvjerske veze sa drugim religijskim zajednicama, uključujući tradicionalno kršćanstvo i islam, usprkos teološđkih razloga.

Crkva ujedinjenja je sponzorirala mnoge organizacije i projekte tokom godina, a što uključuje poduzeća, medije te umjetničke i obrazovne projekte, te politički i socijalni aktivizam. U Seulu, glavnom gradu Južne Koreje, posjeduje megacrkvu[5] i tzv. Otok mira u Liberiji gdje je smještena Akademija nove nade.[6] Crkvu su vodili Moon i njegova supruga Hak Ja Han, a posljednjih godina je vode njihova djeca.

Izvori[uredi - уреди | uredi izvor]

Vanjske veze[uredi - уреди | uredi izvor]