Costa Smeralda

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Costa Smeralda
Monti di Mola
Panorama Costa Smeralde kod Capricciolija
Panorama Costa Smeralde kod Capricciolija
Panorama Costa Smeralde kod Capricciolija
Koordinate: 41°8′N 9°32′E / 41.133°N 9.533°E / 41.133; 9.533
Država  Italija
Regija Sardinija
Provincija Sassari
Vremenska zona UTC+1 (UTC+2)
Karta
Costa Smeralda na mapi Italije
Costa Smeralda
Costa Smeralda
Costa Smeralda na karti Italije

Costa Smeralda (prevedeno Smaragdna obala) je rivijera u Sassarijskoj provinciji na sjeverozapadu Sardinije.

Geografija[uredi | uredi kod]

Costa Smeralda leži duž 55 km obale[1] Tirenskog mora, na površini od 30 km². To je prostor u kom se izmjenjuje 80 uvala[1] s pješčanim plažama, hotelima, golf igralištima i privatnim helidromima. Costa Smeralda je još 1970-ih došla na glas kao luksuzna destinacija slavnih i bogatih,[1] u kojoj hoteli za jednu noć na vrhuncu sezone koštaju od 2000 do 3000 dolara.

Historija[uredi | uredi kod]

Costa Smeralda je projekt istoimenog konzorcija Costa Smeralda, iza kojeg je kao najveći financijer stajao ismailitski lider Aga Kan Karim. Izgradnja prvih luksuznih hotela i turističkih naselja startala je 1961. godine, a na projektiranju i izgradnji sudjelovali su arhitekti Busiri Vici, Jacques Couëlle, Savin Couëlle i Vietti. Po urbanističkom planu podignuta su naselja Porto Cervo, Liscia di Vacca, Capriccioli i Romazzino. Unutar rivijere nalazi se i arheološko nalazište Tomba dei Giganti (sardinska nuragha).[1]

Atrakcije[uredi | uredi kod]

Svakog septembra održava se jedriličarska regata Sardinia Cup, a od aprila do oktobra polo utakmice, reli utrka oldtimera i na otočiću Tavolari filmski festival.

Izvori[uredi | uredi kod]

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 Costa Smeralda (engleski). Discover Sardinia. Arhivirano iz originala na datum 2010-12-24. Pristupljeno 28. 05. 2013. 

Vanjske veze[uredi | uredi kod]