Colt's Manufacturing Company

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Colt's Manufacturing Company
Colt logo.png
Tip privatna
Osnovana 1836.
Sjedište Harftford, Connecticut, SAD
Industrijavojna
ProizvodiVatreno oružje, oružje
Web-sajtwww.coltsmfg.com

Colt's Manufacturing Company (CMC, nekadaColt's Patent Firearms Manufacturing Company) je američka kompanija za proizvodnju vatrenog oružja osnovana 1847. Najpoznatija je po dizajniranju, proizvodnji i marketingu niza različitih tipova vatrenog oružja u drugoj polovici 19. i u 20. vijeku. Proizvela je niz različitih tipova oružja civilne i vojne namjene, koje se koriste u SAD i drugim zemljama.

Kompaniju je 1847. u rodnom gradu Hartfordu osnovao Samuel Colt kako bi na osnovu svog ranijeg patenta proizvodio revolvere i revolver-puške za američku vojsku u američko-meksičkom ratu. Njeni proizvodi su pokazali izuzetno uspješnima, pogotovo revolveri za koje je izraz "colt" postao sinonim, a od kojih je najpoznatiji Colt Peacemaker. Kompanija je također poznata i po poluautomatskom pištolju Colt M1911 koji je bio standardno oružje američke vojske u 20. vijeku. U drugoj polovici 20. vijeka stekla je veliki uspjeh s jurišnim puškama od kojih je najpoznatija M16.

Godine 2002. iz Colta se izdvojila kompanija Colt Defense koja danas opskrbljuje vojne, policijske i zaštitarske klijente, dok je Colt danas orijentiran isključivo na civilno tržište. Pored Colta u SAD u Kanadi operira njegova podružnica Colt Canada.

Najpoznatiji modeli oružja[uredi - уреди | uredi izvor]

Pištolji[uredi - уреди | uredi izvor]

Ostalo[uredi - уреди | uredi izvor]

Vanjske veze[uredi - уреди | uredi izvor]