Cincinnati, Ohio

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice Cincinnati (Ohio))
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Sinsinati
engl. Cincinnati


Sinsinati

Zastava
Zastava
Osnovni podaci
Država  Sjedinjene Američke Države
Stanovništvo
Stanovništvo (2010) 296.943
Geografija
Koordinate 39°08′00″N 84°30′00″W / 39.133333°N 84.5°W / 39.133333; -84.5
Vremenska zona UTC-5, leti UTC-4
Sinsinati na mapi Sjedinjenih Država
Sinsinati
Sinsinati
Sinsinati (Sjedinjenih Država)
Ostali podaci
Web-stranica www.cincinnati-oh.gov

Cincinnati je grad u jugozapadnom Ohiu u SAD, koji se nalazi na obali Rijeke Ohio. Predstavlja okruga Hamilton.GR6 Cincinnati je treći po veličini grad u Ohiu, iza Columbusa i Clevelanda. Međutim, Širi Cincinnati je druga po veličini metro-regija u Ohiju, odmah iza Clevelanda. Stanovništvo regije Širi Cincinnati je do 2000. godine narasla 4,7 posto - te će uskoro prijeći Metropolitansko područje Cleveland, prema procjenama Biroa za popis stanovništva.[1]

Godine 2005. Cincinnati je imao 331.310, stanovnika, što gačini trećim po veličini u Ohiou i 56. po veličini u SAD. Ima daleko veće metropolitansko područje, kolokvijalno zvano "Širi Cincinnati", koje pokriva područje Ohioa, Kentuckyja i Indiane. Dana 1.7. 2005. je Biro za popis stanovništva SAD procijenio da Kombinirano statističko područje Cincinnati-Middletown-Wilmington ima 2,113.011 stanovnika (odnosno 20. po broju stanovnika u SAD) te da ima godišnju stopu rasta od 1 %. Širi Cincinnati je 25. najveće metropolitansko područje u SAD. U Cincinnatiju su također smješteni znameniti sportski klubovi, uključujući Cincinnati Reds (koji se smatra svojevrsnim nasljednikom prvog profesionalnog bejzbol klub), Cincinnati Bengals (klub National Football Leaguea), Cincinnati Masters (najstariji teniski turnir u SAD koji se još uvijek igra u originalnom gradu), kao i neki manje poznati klubovi kao Cincinnati Kings (fudbal), Cincinnati Cyclones (hokej),i Cincinnati Jungle Kats (dvoranski football).

Cincinnati se smatra prvim američkim "boomtownom", s obzirom da se naglo proširio u unutrašnjosti SAD početkom 19. vijeka te po veličini i bogatstvu postao rival obalnim metropolama. Kao prvi veći grad u unutrašnjosti SAD, često se smatar prvim čisto američkim gradom, s obzirom da mu nedostaje snažan evropski utjecaj primjetan na Istočnoj obali. Međutim, do kraja 19. vijeka je njegov rast naglo prestao, pa su ga po veličini prestigli mnogi drugi gradovi u unutrašnjosti.

Cincinnati je također poznat po tome što ima najvećih broj zgrada koji pripadaju italijanatskom stilu u SAD, koji su uglavnom koncentrirani u kvartu Over-the-Rhine, sjeverno od centra grada. To je najveći Nacionalni historijski distrikt u SAD.

Reference[uredi | uredi kod]

Literatura[uredi | uredi kod]

Vidi još[uredi | uredi kod]

Vanjske veze[uredi | uredi kod]