Christy (TV serija)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Christy
Formatdramska serija
KreatorCatherine Marshall (autorica romana)
NastupajuKellie Martin
Tyne Daly
Randall Batinkoff
Stewart Finlay-McLennan
Zemlja porijekla SAD
Broj epizoda20 + 3 TV movies (Lista epizoda)
Produkcija
Trajanje60 minuta po epizodio
Emitiranje
Originalni kanalCBS
Originalno prikazivanje3.4. 1994. – 2.8. 1995.

Christy je američka dramska TV-serija koja se emitirala na programu CBS-a od 1994. do 1995. godine.

Christy se temeljila na istoimenom romanu kršćanske spisateljice Catherine Marshall, u kome je ona bila opisala doživljaje svoje majke - učiteljice u zabitom planinskom kraju Appalachiana.

Glavna junakinja serije bila je Christy Huddleston (Kellie Martin), nova učiteljica koja je došla u fiktivno selo Cutter Gap u državi Tennessee godine 1912. Epizode su opisivale odnos nje kao stranca i obrazovane žene s jedne te žitelja sela koji su još bili vjerni tradicionalnom načinu života uključujući krvnu osvetu i narodnu medicinu. Osim nje strancima u toj zajednici su se osjećali svećenik (Randall Batinkoff), škotski agnostički liječnik i kvekerka (Tyne Daly). Iako je naglašavala kulturni i svjetonazorski sukob, serija je sve likove prikazivala s dosta simpatija, odnosno pokazivala razumijevanje za tradicionalni način života.

Serija je prije svega bila namijenjena porodičnoj publici te je među konzervativnim dijelom javnosti dobila snažne poklonike. Međutim, gledanost nije bila toliko velika da bi opravdala dalje snimanje, koje je prekinuto upravo u ključnom trenutku za rasplet.

Glumačka postava[uredi | uredi kod]

TV-filmovi[uredi | uredi kod]

Godine 2000. je ION Television (nekadašnja mreža PAX) producirala tri TV-filma temeljena na seriji kako bi njenim fanovima omogućila da vide završetak priče. Dana 19.11. 2000. PAX je emitirao Christy: Return to Cutter Gap, a godinu danas kasnije su dva filma emitirana kao dvodijelna mini-serija pod nazivom Christy, Choices of the Heart. Prvi dio pod naslovom Christy: A Change of Seasons je emitiran 13.5. 2001. a drugi dio Christy: A New Beginning dan kasnije. Stewart Finlay-McLennan je bio jedini član originalne glumačke postave koji je nastupio u tim TV-filmovima.

Eksterni linkovi[uredi | uredi kod]